„Judeţul Dâmboviţa nu este groapa de gunoi a nimănui, iar cei care au greşit trebuie să plătească!”

Acesta a fost semnalul dat de preşedintele Corneliu Ştefan în cadrul unei conferinţe de presă de la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Anunţul public pe care preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa l-a lansat astăzi vine ca urmare a acţiunilor efectuate de Poliţia Locală Titu, în cadrul cărora a fost depistat un transport nelegal de gunoi la Depozitul de Deşeuri Titu, acesta fiind adus din afara judeţului. În conformitate cu prevederile Metodologiei pentru prestarea serviciilor de operare a staţiilor de depozitare şi compostare „concesionarul va accepta numai deşeuri solide municipale livrate de concesionarul serviciilor de colectare şi transport, desemnat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.
„Pentru încălcarea prevederilor contractuale, şi anume acceptarea la depozitare sau tratare a deşeurilor menajere de la alt operator decât cel desemnat de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa, s-a aplicat o penalitate de 10%, care reprezintă o creştere a valorii anuale a redevenţei pentru fiecare caz constatat de către autoritatea contractantă.Tot în cadrul conferinţei de presă de astăzi, Corneliu Ştefan – preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, dar şi al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Dâmboviţa – a precizat că nu va tolera astfel de abateri de la prevederile contractuale şi a propus Adunării Generale a Asociaţiei (AGA) rezilierea contractului privind delegarea, prin concesionare, a gestiunii serviciilor de depozitare, tratare şi valorificare a deşeurilor municipale nepericuloase din judeţul Dâmboviţa, propunerea fiind adoptată de către AGA: „În calitatea mea, de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi de preşedinte al ADI Deşeuri Dâmboviţa, împreună cu colegii mei, nu accept astfel de practici în judeţul Dâmboviţa. Bineînţeles, în această situaţie s-a ajuns din cauza operatorului depozitului, care este din judeţul Dâmboviţa, care are contract cu ADI Deşeuri, şi nu în ultimul rând, al unui operator de transport din afara judeţului Dâmboviţa, cu care judeţul nostru nu are nici un contract. În baza unui contract încheiat între cei doi, fără acordul CJD, fără ca cineva să fi încuviinţat depozitarea deşeurilor provenite din alte judeţe în depozitele conforme de la Titu şi Aninoasa, operatorul depozitului a recunoscut de-a lungul timpului că a primit cantităţi de deşeuri menajere. (… ) Vreau să-i anunţ public, astăzi, pe locuitorii judeţului Dâmboviţa că am propus Adunării Generale a ADI Deşeuri rezilierea contractului cu operatorul celor două depozite, Titu şi Aninoasa. Absolut toţi membrii au votat «pentru», nu a fost nici o abţinere şi astfel am început procedura de reziliere a contractului. De astăzi, împreună cu conducerea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri, pentru ceea ce s-a întâmplat în acest weekend la Titu, vom sesiza Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Garda de Mediu şi absolut toate instituţiile cu atribuţii în acest domeniu. Şi vreau să le transmit şi operatorilor din judeţul Dâmboviţa, dâmboviţenilor, dar şi celor din afara judeţului, care încearcă astfel de practici la noi în judeţ: Judeţul Dâmboviţa nu este groapa de gunoi a nimănui, iar cei care au greşit trebuie să răspundă în consecinţă”.
Operatorul de depozit nu a achitat creşterea de 10% a redevenţei şi astfel Consiliul Judeţean Dâmboviţa a chemat în judecată operatorul pentru penalităţile corespunzătoare.
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, de-a lungul timpului au mai fost sesizate nereguli similare la depozitul de deşeuri de la Titu. În urma verificărilor făcute de ADI Salubritate, s-a ajuns la concluzia că prestatorul a permis pătrunderea în depozit şi a altor cantităţi de deşeuri, pe lângă alte neconformităţi, care contravin prevederilor contractuale.
La conferinţa de presă au mai fost prezenţi vicepreşedinţii CJD, Luciana Cristea şi Antonel Jîjîie, secretarul general al judeţului Dănuţ Nicolae Popa Stănescu, administratorul public Cristian Avanu şi reprezentantul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Dâmboviţa, Carmen Ivan.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

S-a semnat contractul de realizare a Planului Urbanistic Zonal pentru Staţiunea Turistică de Interes Naţional Peştera-Padina

CJ Dâmboviţa a semnat contractul de realizare a Planului Urbanistic Zonal pentru Staţiunea Turistică de Interes Naţional Peştera-Padina ce vizează modul de ocupare a terenului, regimul de înălţime al clădirilor ce vor fi construite, precum şi aspectul arhitectural al acesto-ra.Anunţul a fost făcut de preşedintele CJ, Corneliu Ştefan:„.Am semnat contractul […]