Judeţul Dâmboviţa este pe harta dezvoltării economice a României prin promovarea turismului şi susţinerea antreprenorilor!

La ultima conferinţă de presă a PSD Dâmboviţa, deputatul Claudia Gilia a vorbit despre subiectul strict legat de facilităţile de care pot beneficia agenţii economici din domeniul turismului: „După ce Guvernul PSD-ALDE a hotărât atestarea zonei Peştera-Padina drept staţiune turistică de interes naţional, de la 1 noiembrie a.c., toţi agenţii economici din domeniul hotelier şi turistic vor beneficia de o serie de facilităţi pentru susţinerea afacerilor şi creşterea calităţii serviciilor prestate.
Aşa cum bine ştiţi, Pucioasa reprezintă un obiectiv important în portofoliul Ministerului Turismului prin Master-Planul investiţiilor în turism. Noile modificări legislative vor sprijini dezvoltarea acestei zone dragi nouă, dâmboviţenilor, dar şi miilor de turişti din ţară sau străinătate. Guvernul va crea un fond de investiţii pentru dezvoltarea staţiunilor balneare, fond ce se va alimenta în principal din sumele recuperate din insolvenţă. Fondul va finanţa dezvoltarea şi modernizarea a 31 de staţiuni balneare, printre acestea numărându-se şi Pucioasa.
Printr-o Ordonanţă de Urgenţă Guvern a hotărât reducerea cotei de TVA la 5% pentru cazarea la hotel, serviciile de catering şi pentru parcurile de distracţii. Se va încuraja turismul balnear prin aplicarea a ZERO % redevenţe pentru apele geotermale şi minerale naturale, utilizate pentru consumul populaţiei la buvetele publice (având în vedere că 1/3 din izvoarele termale şi minerale ale Europei se află în ţara noastră).Aceste măsuri vin în urma succesului de care s-a bucurat programul guvernamental de tichete pentru vacanţă. Vă reamintesc că de aceste tichete au beneficiat mii de angajaţi din sectorul public care, poate, unii dintre ei nu au mai fost în vacanţă de ani de zile. Datorită acestor tichete au intrat în legalitate mii de afaceri de familie, iar turismul intern a crescut anul acesta cu 10% faţă de anul trecut. Măsura s-a dovedit una de succes şi Guvernul a venit cu alte stimulente fiscale în sprijinul antreprenorilor, comunităţilor locale şi a turiştilor. Astfel, TVA de 5% se va aplica pentru următoarele situaţii: servicii hoteliere, închirierea terenurilor amenajate pentru camping, serviciile de restaurant şi de catering, activităţile sportive, recreative şi distractive. În acelaşi timp, legiuitorul a prevăzut o serie de bonificaţii pentru bunii platnici din acest domeniu. Vor beneficia de stimulente de 10% pentru plata unor obligaţii fiscale:
– contribuabilii care primesc în luna noiembrie notificare de la ANAF cu termen de plată 30 iunie anul viitor, dacă plătesc înainte de 15 martie 2019;
– contribuabilii care vor fi notificaţi de ANAF în februarie anul viitor, în cazul în care plătesc înainte de 31 martie.
În plus, primăriile vor putea obţine împrumuturi de până la 450 de milioane de lei pentru furnizarea de apă caldă şi căldură în sezonul rece.
Toate aceste măsuri vin în sprijinul turismului naţional şi local. Primarii noştri şi agenţii economici trebuie să cunoască aceste modificări legislative şi să încurajeze noile investiţii în obiectivele turistice din localităţile cu potenţial de dezvoltare.
Prin punerea în practică a acestor măsuri se va reduce evaziunea fiscală, vor scădea costurile pentru turişti, va creşte consumul intern şi va fi stimulată dezvoltarea economică a zonei”, a declarat deputat Claudia Gilia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţiştii dâmboviţeni au intensificat acţiunile tn trafic 98 de accidente grave soldate cu decesul a 28 de persoane

O clipă de neatenţie în trafic, indisciplina şoferilor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic precum şi nerespectarea regulilor de circulaţie sunt principalele cauze generatoare de evenimente rutiere atât în municipiul Târgovişte, cât şi la nivelul întregului judeţ Dâmboviţa. Nu o spunem noi ci statisticile de la nivelul IPJ Dâmboviţa, […]