Published On: vin, aug. 11th, 2017

Judeţul Dâmboviţa a fost prins în Programul Multianual pentru dezvoltarea investiţiilor în turism

nichiduta.ro

Judeţul Dâmboviţa a fost prins în Programul Multianual pentru dezvoltarea investiţiilor în turism, aprobat deja de Guvernul României, cu două investiţii importante, respectiv realizarea unei parcări publice în zona telecabinei de la Padina-Peştera şi construirea a două pârtii de schi în aceeaşi zonă. Totodată, conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a solicitat autorităţilor centrale includerea în Master Planul de Turism şi construirea unui centru multifuncţional pentru servicii de urgenţă.
Dezvoltarea zonei montane Moroeni-Padina-Peştera reprezintă o prioritate pentru CJ Dâmboviţa: „Atât fosta conducere, cât şi actuala conducere a Consiliului Judeţean Dâmboviţa au dovedit o preocupare constantă pentru zona montană a judeţului şi au promovat cu consecvenţă potenţialul acestei regiuni. În acest sens, menţionăm că autorităţile judeţene au făcut mari eforturi atât pentru redeschiderea drumului de acces în zona montană, cât şi pentru dezvoltarea zonei, din punct de vedere turistic şi economic. Urmare a acestor eforturi, dar şi a iniţiativelor asumate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa referitoare la zona montană, judeţului Dâmboviţa i-au fost aprobate, în cadrul Master – Planului investiţiilor în turism, două obiective majore, şi anume: construirea de pârtii de schi în zona Padina-Peştera şi realizarea unei parcări publice, cu dotări conexe, în zona telecabinei Padina-Peştera. La iniţiativa conducerii instituţiei, au fost făcute solicitări pentru includerea în Master Plan a unui centru multifuncţional pentru servicii de urgenţă şi jandarmerie montană. Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, îi asigură pe toţi cetăţenii judeţului Dâmboviţa, dar şi pe toate personale interesate de zona Padina-Peştera, de preocuparea sa privind dezvoltarea regiunii montane. În sprijinul acestui fapt sunt şi toate demersurile iniţiate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa pentru declararea staţiunii Moroeni-Padina-Peştera drept staţiune de interes local”, au afirmat reprezentanţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro