JUCĂTORII U21 AU REUŞIT SĂ IMPRESIONEZE ÎN TURUL CAMPIONATULUI

Mihai ROŞOIU

La finalul turului de campionat, realizăm bilanţul jucătorilor eligibili regulii U21 pe prima scenă a fotbalului românesc.
În urma analizei primelor 15 etape din sezonul 2020-2021 al Ligii 1, minus partida amânată dintre Viitorul Constanţa şi Hermannstadt, evidenţiem câteva dintre performanţele şi bornele atinse de fotbaliştii sub 21 de ani.

 • 133 de jucători U21 au evoluat până acum în actuala ediţie de campionat, deja cu 10 mai mulţi faţă de întreg sezonul trecut (123).
 • 40 de tineri debutanţi avem în această ediţie a Ligii 1, iar 13 dintre jucătorii U21 au înscris primul gol în competiţie.
 • 16,94% dintre golurile marcate în Liga 1 au fost reuşite de tineri, adică 51 din 301.
 • 12 goluri a marcat Dennis Man (FCSB), fiind golgeterul primei divizii.
 • 18 jucători U21 a folosit FCSB în actualul sezon, deţinând şi recordul într-o etapă, 11 tineri în runda cu numărul 4. În top se mai regăsesc FC Voluntari – 11, Viitorul şi Astra – cu câte 10.
 • 20 goluri aparţin jucătorilor U21 ai lui
  FCSB. CFR Cluj – 5, Viitorul şi FC
  Voluntari – câte 4 reuşite U21 sunt în urma echipei bucureştene.
 • 15 meciuri ca titular a bifat Răzvan Onea (Poli Iaşi, 1225 minute), singurul jucător U21 care a înregistrat această performanţă în prima parte a sezonului. Alex Măţan (Viitorul) putea fi al doilea dacă nu s-ar fi amânat partida Viitorul -Hermannstadt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CADOURI PENTRU SPORTIVII DE LA CS TÂRGOVIŞTE

Ca în fiecare an, Moş Crăciun nu-i ocoleşte pe copiii cuminţi. Este cazul şi sportivilor de la CS Târgovişte, care au fost răsplătiţi de Moş Crăciun cu daruri pentru activitatea din2020.Toţi sportivii şi antrenorii din cadrul clubului nostru au fost premiaţi, la centrul de recuperare al Clubului Sportiv, de pe […]