Published On: mie, iul. 24th, 2013

Jocurile de noroc, verificate metrologic

nichiduta.ro

pacaneleÎn primele luni ale anului 2013, Serviciul Judeţean de Metrologie Legală Dâmboviţa a efectuat verificări tehnice asupra unui număr de aproximativ 300 mijloace de joc de noroc, repartizate pentru verificări tehnice personalului SJML Dâmboviţa.
Verificările tehncie ale jocurilor de noroc sunt efectuate de două persoane instruite, cu competenţă pentru desfăşurarea acestei activităţi.
„Jocurile de noroc, în mod normal, nu reprezentau o activitate metrologică, dar printr-o hotărâre a Guvernului s-a stabilit ca verificarea tehnică a acestor jocuri să fie făcută de către organele metrologice. Certificatul de verificare tehnică a unui joc este unul din documentele care se înaintează Ministerului Finanţelor, pentru obţinerea licenţei de joc. Suntem la început de drum în acest moment, deşi noi facem verificări de genul acesta din anul 2000, dar cu noile reglementări s-a reorganizat acest sistem”, a declarat Radu Mircea Pop, expert metrolog.
Activitatea de verificare începe în momentul în care operatorul economic solicită instituţiei scris acest lucru, o simplă cerere de verificare pentru verificările tehnice iniţiale, periodice sau reparaţii. Atunci când se verifică un mijloc de joc se măsoară programul de joc, se verifică dacă el funcţionează conform tabelei de câştiguri, se măsoară apoi programul şi se compară cu etalonul. Nu se fac verificări neanunţate, întrucât SJML Dâmboviţa nu este un organ de control. (S.’Ş.)

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro