Jandarmii şi pompierii dâmboviţeni donează sânge

Pe parcursul a trei zile, la nivelul judeţului Dâmboviţa se desfăşoară campania „Salvează o viaţă alături de jandarmii dâmboviţeni! Donează sânge!”, aflată la ediţia a lll-a. Marţi, acţiunea s-a desfăşurat la sediul lnspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa.
Cineva are nevoie de sânge o dată la 3 secunde. Criza de sânge, fără precedent la nivel naţional, a determinat autorităţile să se mobilizeze. În luna aprilie, a fost încheiat un protocol între lnspectoratul General al Jandarmeriei Române şi Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională, în vederea conştientizării personalului privind importanţa donării de sânge. Conducerea Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa a fost înştiinţată cu privire la acest protocol şi a făcut cunoscut acest lucru jandarmilor din judeţ. Acţiunea „Salvează o viaţă alături de jandarmii dâmboviţeni! Donează sânge!” este organizată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa în colaborare cu ISU „Basarab I” Dâmboviţa şi Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa. Mai multe informaţii au fost oferite în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de colonel Matei Viorel, inspector şef al IJJ Dâmboviţa, colonel Ilie-Constantinescu Raoul, inspector şef al ISU „Basarab I” Dâmboviţa şi dr. Stanciu Iulia, director al Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmboviţa.
Marţi, în prima zi de donare, au răspuns prompt, peste 150 de jandarmi şi pompieri, dar şi simplii cetăţeni. Jandarmii şi pompierii dâmboviţeni sunt deja donatori fideli. Şi colonelul Matei Viorel, inspector şef al IJJ Dâmboviţa, s-a numărat printre donatori. Este nevoie de sânge de orice grupă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"Dincolo de aparenţe", la Clubul Sportiv Municipal Târgovişte

În cadrul Proiectului „Dincolo de aparenţe”, structura de analiză şi prevenire a criminalităţii, în colaborare cu Penitenciarul Găeşti, a organizat o activitate educativ-preventivă cu liceeni şi elevi de gimnaziu din Târgovişte. În cadrul întâlnirii, persoanele private de libertate şi-au împărtăşit experienţele de viaţă şi au răspuns întrebărilor tinerilor. Totodată, beneficiarii […]