Published On: vin, mart. 24th, 2017

Jandarmii şi pompierii dâmboviţeni au avut o misiune inedită, au plantat puieţi forestieri

nichiduta.ro

Au lăsat intervenţiile şi au trecut la plantat puieti pe o suprafaşă de 4,3 ha, ajutaţi de sivicultorii dâmboviţeni şi elevii Colegiului National „lenăchiţă Văcărescu” Târgovişte, au pus mana pe hârleţe şi au plantat plop alb şi plop negru. Directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, Costel Preda a ţinut să le mulţumească jandarmilor şi pompierilor pentru această acţiune care a avut loc în premieră la nivelul judeţului Dâmboviţa.
Cei doi comandanţi de la Jandarmerie şi Pompieri au ţinut să transmită că implicarea jandarmilor şi pompierilor în mod voluntar la această campanie este pentru a construi un mediu sănătos pentru toţi şi mai ales pentru urmaşii noştri.
Datele tehnice despre acţiune au fost prezentate pe scurt de către Marius Bengea, şef Ocolul Silvic Târgovişte şi Adina Prodan, responsabil cu activitatea de regenerare din cadrul Direcţiei Silvice Dâmboviţa.
Elevii care au participat la această acţiune au primit şi un Certificat de Viitor care atestă că au plantat câte un copăcel.
Actiunea se înscrie în calendarul manifestărilor ocazionate de Luna Pădurii. Acţiunea a avut loc în cadrul Ocolului Silvic Târgovişte-UP lll Zăvoi Dâmboviţa. Printre cei care au pus mâna pe cazma au fost şi colonel Viorel – Dumitru Matei, împuternicit Inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa şi colonel Raoul Ilie Constantinescu, împuternicit Inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.
În total, au fost plantaţi peste 8000 de puieţi forestieri. Luna Pădurii, sau mai exact, luna plantării arborilor, este unul dintre cele mai importante evenimente silvice şi ecologice organizate de Regia Naţională a Padurilor-Romsilva.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro