Jandarmii montani în sprijinul unui copil accidentat pe traseul montan Zănoaga – Scropoasa

0 0

Un minor, aflat in dificultate în masivul montan Bucegi, a fost ajutat de jandarmii montani de la Postul Zănoaga.
În urma unui apel telefonic prin SNUAU 112, jandarmii de la Postul Montan Zănoaga au intervenit pe un traseu turistic din Munţii Bucegi, în sprijinul unui copil accidentat.
Familia, doi adulţi şi un copil minor din judeţul Călăraşi, se afla într-o drumeţie pe traseul montan Zănoaga – Scropoasa, cu un grad de dificultate mic (marcat cu cruce albastră). La un moment dat, din cauza neatenţiei şi a umezelii de pe traseu, băiatul în vârstă de 9 ani a alunecat şi s-a accidentat, fiind în imposibilitatea de a se mai deplasa.
Ajunşi la faţa locului jandarmii montani i-au acordat minoruluii măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta prezenta o rană deschisă la piciorul drept şi era panicat.
Din cauza traseului greu accesibil cu autoturismul, jandarmii montani au cărat copilul accidentat în spate, pe o distanţă de aproximativ 1 km, până la Cheile Zănoagei, apoi l-au transportat cu maşina de serviciu la Cuibul Dorului, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.
Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Controale pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus

Pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus personalul de specialitate din Inspecţia de prevenire efectuează controale pe raza judeţului Dâmboviţa pentru verficarea respectării măsurilor de protecţie şi prevenire.Misiunile au caracter preventiv, scopul urmărit fiind acela de conştientizare a cetăţenilor privind necesitatea respectării măsurilor de protecţie instituite de autorităţi.De asemenea, […]