Jandarmii montani de la posturile Zănoaga şi Peştera au continuat acţiunile de informare a turiştilor

Jandarmii montani de la posturile Zănoaga şi Peştera au desfăşurat 22 de acţiuni de informare a turiştilor cu privire la prevenirea faptelor antisociale, dar şi referitor la pericolele la care îşi pot expune sănătatea şi siguranţa prin cam-parea în locuri neamenajate.
Activităţile la care au paticipat peste 100 de turişti s-au desfăşurat în mai multe zone din masivul Bucegi, la obiective turistice, precum şi pe traseele montane.
În urma acestora au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, dintre care 12 avertismente şi 6 amenzi în valoare de 3.500 de lei, pentru aprinderea focului în alte locuri decât cele special amenajate, instalarea în fondul forestier de corturi fără drept, precum şi parcarea autovehiculelor pe spaţiul verde.
În 20 dintre activităţile desfăşurate jandarmii montani au acţionat independent, iar în celelalte două în comun cu reprezentanţi ai Administraţiei Parcului Natural Bucegi. În cadrul acţiunilor au fost distribuite peste 50 de pliante informative.
Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din Munţii Bucegi pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă „112” pentru a solicita ajutorul jandarmilor montani.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Campanie de informare a lucrătorilor sezonieri care aleg să muncească în străinătate

Ţinând cont de experienţa anilor trecuţi, când mulţi cetăţeni români au plecat pe filiere informale să lucreze sezonier în ţări din spaţiul UE, fără a se asigura că vor avea contract de muncă sau că le vor fi asigurate condiţii decente de trai, şi s-au trezit în situaţii de abuz, […]