Published On: mie, dec. 7th, 2016

Jandarmii i-au prins în flagrant la furat de lemne

nichiduta.ro

Trei dâmboviţeni care tăiau fără drept arbori de pe raza oraşului Găeşti, au fost depistaţi de către jandarmi. O patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, aflată în misiune pe raza oraşului Găeşti a depistat în zona împădurită „Arsuri” mai multe persoane care tăiau material lemnos. Jandarmii au intervenit pentru stoparea acestora, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că doi bărbaţi şi o femeie, cu vârsta cuprinsă între 30 şi 40 de ani, au tăiat ilegal din fondul forestier 25 de arbori din speciile stejar, jugastru, ulm şi salcâm, folosind o drujbă. Ulterior, intenţionau să transporte materialul lemnos cu căruţele la propriile gospodării. Totodată, în urma discuţiilor purtate cu un reprezentant al ocolului silvic, a reieşit faptul că aceştia nu deţineau autorizaţie legală pentru tăiere de arbori.
Jandarmii au întocmit celor în cauză actele de sesizare, în ceea ce priveşte „tăierea fără drept de arbori din fondul forestier naţional”, acestea fiind înaintate spre competentă soluţionare organelor abilitate. Materialul lemnos a fost lăsat în custodia organului silvic pentru stabilirea regimului acestuia.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro