Jandarmii din centrul Ochiuri demarează proiectul Paulownia

I.B.

Teodor CernatJandarmeria Română este una dintre instituţiile cu tradiţie în conservarea şi protejarea mediului înconjurător. Alături de alte iniţiative, care au vizat ecologizarea spaţiilor verzi, cu ocazia campaniei Let’s Do It Romania, comandantul centrului, domnul maior Teodor Cernat, alături de militarii din cadrul instituţiei, specializată în antrenarea jandarmilor, a demarat programul de înfrumuseţare a zonei, prin plantarea într-o primă etapă a unui număr de 15 puieţi din specia Paulownia Tomentosa. Denumit şi arborele prinţesei, acesta are un coronament bogat, flori violet sau albe cu miros uşor de lavandă şi este renumit pentru îmbunătăţirea calităţii aerului, putând absorbi la maturitate aproximativ 1200 de tone de dioxid de carbon pe an.
Iniţiativa militarilor reprezintă începutul unei campanii de reîmpădurire a zonei adiacente centrului de antrenament. Luna august constituie primul pas făcut de cadrele centrului în acţiunea de popularizare a acestei plante de provenienţă asiatică datorită efectelor sale benefice asupra mediului înconjurător şi a oamenilor. Comanda centrului a stabilit ca următoarea etapă să fie demarată, în toamnă, odată cu căderea frunzelor, prin plantarea unui număr de 100 de arbori din specia mesteacănului şi platanului şi a unui număr de 50 de arbori ornamentali de talie medie. Pentru că arborele prinţesei poate fi plantat decât pe parcursul primăverii şi verii, instructorii jandarmi anticipează şi etapa a treia de reîmpădurire cu arbori Paulownia, în perioada aprilie-mai 2015. Demersurile jandarmilor sunt apreciate şi de primarul localităţii Gura Ocniţei, care şi-a manifestat dorinţa de a participa activ la cea de-a doua etapă a proiectului. La mijlocul lunii octombrie 2014, comanda centrului invită cetăţenii din localitatea Ochiuri pentru a participa alături de militari şi de reprezentanţii administraţiei locale la etapa a doua a replantării, de-a lungul străzii principale de acces a localităţii.
„Stagiul de formare a monitorilor de intervenţie profesională – seria I”
În perioada 14.07 -08.08.2014, în cadrul C.P.P.C.J. Ochiuri s-a desfăşurat „Stagiul de formare a monitorilor de intervenţie profesională – seria I” la care au participat 30 stagiari, din care 7 ofiţeri şi 23 subofiţeri din unităţile Jandarmeriei Române. Stagiul de formare a monitorilor de intervenţie profesională vizează formarea aptitudinilor şi atitudinilor militarilor pentru a pune în practică tehnici şi tactici de intervenţie profesională menite să rezolve situaţii problemă apărute pe timpul executării misiunilor specifice, cu sau fără utilizarea mijloacelor tehnice din dotare. Scopul a fost acela de a transmite cunoştinţe, de a forma atitudini şi deprinderi de acţiune individuală sau în cadrul echipei pentru rezolvarea eficace a situaţiilor apărute pe timpul îndeplinirii misiunilor cotidiene care pot implica acţiuni coercitive, respectând ideea de tehnică în locul celei de forţă, într-un cadru legal, logic, coerent şi eficace, bazat pe principiul legalităţii, principiul gradualităţii şi principiul proporţionalităţii.
În urma evaluării finale toţi cei 30 de participanţi au absolvit stagiul şi au primit brevetul de monitor de intervenţie profesională. Cei mai bine pregătiţi dintre participanmţi care s-au clasat pe primele trei locuriîn ordinea mediilor obţinute sunt: Sg.maj. AGACHE FLORIN IONUŢ – I.J.J. VRANCEA Plt.maj. BOBÎRSC ADRIAN -I.J.J. MEHEDINŢI Slt. TRANDAFIR IONUŢ – I.J.J.
PRAHOVA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Campusul preuniversitar şi Liceul Tehnologic Voineşti, modernizate la standarde europene îşi deschid porţile pe 10 septembrie, în noul an şcolar 2014-2015

Până la finele anului 2014, comuna Voineşti se poate lăuda la capitolul realizări cu finalizarea a cinci proiecte pe fonduri europene. în cadrul unei conferinţe de presă, edilul Gabriel Dănuţ Sandu a ţinut să sublinieze că până la sfârşitul de an 2014 proiectele vor fi finalizate, cu toate că îşi […]