Jandarmii de la Zănoaga, în sprijinul a doi turişti

În plină noaptea, doi turişti s-au răstunat pe DJ 714 Peştera – Moroeni. Jandarmii montani de la Postul Zănoaga au intervenit în urma unui apel prin SNUAU 112, pentru a ajuta cei doi turişti aflaţi în dificultate în Munţii Bucegi.
Turiştii, unul din Bucureşti şi celălalt din judeţul Olt se deplasau cu autovehiculul pe DJ 714 Peştera – Moroeni, cu intenţia de a ajunge la Sinaia unde urmau să se cazeze. La un moment dat, în zona Lacul Porcului, la aproximativ 5 kilometri de Sanatoriul Moroeni, din cauza întunericului şi a necunoaşterii traseului, şoferul a pierdut controlul volanului, iar autoturismul s-a răsturnat în afara drumului judeţean. Nefiind necesară acordarea de prim-aju-tor, jandarmii i-au transportat pe turiştii, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani, în condiţii de siguranţă până la un loc de cazare din zona Zănoaga, unde au rămas peste noapte. Autovehiculul răsturnat urmează să fie repus pe carosabil cu ajutorul unui utilaj greu. Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din Munţii Bucegi pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă „112” pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

13 Septembrie - ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA 170 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii

In fiecare an, pe 13 Septembrie aniversăm Ziua Pompierilor din România, rememorând cu respect şi recunoştinţă sacrificiul ostaşilor pompieri care, în urmă cu 170 de ani, pe 13 septembrie 1848, au scris o pagina de devotament şi eroism în istoria neamului. Atunci, în Bătălia din Dealul Spirii, Compania de Pompieri […]