Jandarmii damboviţeni pe urmele braconierilor de păsări protejate prin lege

Doi bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 30 şi 35 de ani au fost surprinşi de jandarmii dâmboviţeni, pe raza localităţii Răcari în timp ce săvârşeau fapte la fondul cinegetic.
În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că cei doi aflându-se pe terenul agricol din apropierea pădurii „Mereneanca” vânau păsări din speciile sticlete, scatiu şi botgros folosind mai multe capcane de tip colivie.
Persoanelor în cauză li s-au întocmit actele de sesizare pentru „vânarea mamiferelor şi păsărilor cu mijloace neautorizate”, acestea fiind înaintate structurlilor abilitate pentru continuarea cercetărilor. Pe fir au intrat şi poliţiştii.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, prin utilizarea de capcane neautorizate, cei în cauză ar fi capturat 30 de sticleţi. Păsările au fost ridicate şi predate administratorului fondului de vânătoare. Pe numele bărbaţilor, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vânătoare prin utilizarea curentului electric, a explozibililor, a otrăvurilor, a narcoticelor, a aparaturii electronice capabile să ucidă, a laţurilor, precum şi a oricăror alte capcane neautorizate, a armelor, altfel decât ţinute în mână, şi a altor arme decât cele autorizate sau omologate, după caz, pentru vânătoare în România”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

3500 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în anul 2018, prezentau pericol iminent de accidente

Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată ţara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme. Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor […]