Published On: mie, feb. 8th, 2017

JANDARMII DAMBOVIŢENI NU IARTĂ HOŢII DE LEMNE

nichiduta.ro

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa în timp ce exercita atribuţiile de serviciu, a depistat pe raza localităţii Adânca un atelaj hipo care transporta material lemnos fără documente de provenienţă.
În urma verificărilor un bărbat în vârstă de 41 de ani din localitatea I. L. Caragiale a fost sancţionat contravenţional cu suma de 3000 lei conform art. 19 alin. (2) lit. b) din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar atelajul hipo împreună cu materialul lemnos au fost ridicate în vederea confiscării.
O altă patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, aflată în misiune pe raza municipiului Moreni, a depistat în zona împădurită „Schela Mare” o persoană care tăia material lemnos. Jandarmii au intervenit pentru stoparea acestuia, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul, în vârstă de 40 ani, a tăiat ilegal din fondul forestier 8 arbori din speciile fag, carpen şi stejar, folosind un motofi-erăstrău. Ulterior, intenţiona să transporte materialul lemnos la propria gospodărie. Totodată, în urma discuţiilor purtate cu un reprezentant al ocolului silvic, a reieşit faptul că acesta nu deţinea autorizaţie legală pentru tăiere de arbori. Jandarmii au aplicat bărbatului o sancţiune contravenţională în cuantum de 2000 lei pentru „tăierea fără drept de arbori din fondul forestier naţional”. Materialul lemnos a fost lăsat în custodia organului silvic pentru stabilirea regimului acestuia.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro