Jandarmii dâmboviţeni au continuat verificările privind respectarea măsurilor de limitare a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2

S.A.

Întrucât numărul de cazuri nou confirmate este în continuă creştere, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus, jandarmii dâmboviţeni au executat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor impuse de autorităţi.
Astfel, în perioada 12 – 18 octombrie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului, alături de poliţişti au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, pieţe, târguri şi parcuri dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Au fost aplicate 128 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 9.100 de lei, pentru nere-spectarea măsurilor de protecţie individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020, respectiv purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura. Jandarmeria recomandă cetăţenilor să poarte masca de protecţie în mijloacele de transport în comun, magazine, pieţe etc. în care există aglomerări de persoane, precum şi în toate spaţiile publice din localităţile unde, prin hotărâri adoptate la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa s-a instituit această măsură obligatorie. Totodată, în satul Dobra, Jandarmeriei Dâmboviţa i-a revenit şi îi revine în continuare misiunea de coordonare a forţelor de ordine (jandarmerie şi poliţie) pentru asigurarea ordinii publice şi a respectării măsurilor impuse de carantina zonală. Pentru aceasta, au fost mobilizate efective de jandarmi şi poliţişti cu misiunea de a realiza filtre la intrarea şi ieşirea din zona de carantină, de a constitui patrule auto şi pedestre în vederea menţinerii unui climat de ordine publică şi de a preveni orice incident. De asemenea, pentru o dimensionare eficientă a dispozitivelor, în sprijinul jandarmilor şi poliţiştilor dâmboviţeni au participat şi efective al Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.
Acţiunile informativ-preventive vor fi intensificate în perioada următoare în toate zonele menţionate, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de prevenire a infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Menţionăm faptul că scopul acestor acţiuni informativ-preventive nu este neapărat acela de a aplica sancţiuni, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Doi turişti rătăciţi în munţii Bucegi au fost salvaţi de jandarmi şi salvamontişti

În urma unui apel telefonic, jandarmii de la Postul Montan Peştera şi salvamontiştii au intervenit pe un traseu turistic din munţii Bucegi, în sprijinul unor tineri.Turiştii se aflau într-o drumeţie pe traseul montan Bolboci-Şaua Strungă-Padina. La un moment dat, în zona Strunga Mică, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, respectiv ceaţă […]