Jandarmii au pus mâna pe hoţii de lemne din zona Moreni

I.B.

lemneZilele trecute vă informam că pădurarii din cadrul Ocolului Silvic Moreni trăiesc sub teroarea hoţilor de lemne. Mai mult unii dintre pădurari şi-au dat demisia de la locul de muncă de frica hoţilor. Jandarmii nu au rămas indiferenţi la această situaţie şi au reuşit să pună mâna pe hoţiide lemne. Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa care acţiona împreună cu reprezentanţi ai Ocilului Silvic Moreni, pe linia prevenirii şi combaterii tăierilor ilegale de material lemnos, pe raza localităţilor I.L.Caragiale-Ghirdoveni-Moreni, au surprins în zona împădurită „Bana” din Municipiul Moreni mai multe persoane, în timp ce încărcau în atelaje hipo material lemnos tăiat din fondul forestier naţional. În momentul în care persoanele au observat jandarmii au fugit de la locul faptei, sens în care s-a procedat la urmărirea, prinderea şi identificarea acestora.În urma intervenţiei şi a verificărilor efectuate de personalul jandarmeriei sprjinit de poliţişti, au fost identificaţi trei bărbaţi din Judeţul Prahova care au tăiat mai mulţi arbori (specia stejar) din zona împădurită „Bana”, de pe raza localităţii Moreni.Jandarmii au întocmit actul de sesizare, persoanele identificatelemne fiind susceptibile de comiterea infracţiunii de „tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional”, actul fiind înaintat structurilor abilitate pentru continuarea cercetărilor. Totodată, organele silvice urmează să efectueze inventarierea materialului lemnos şi să stabilească valoarea prejudiciului.
În ultima vreme, tot mai mulţi păduirari din cadrul Ocolului Silvic Moreni se plâng că sunt terorizaţi de bandele de hoţi, care le fură pădurile pe care le au în pază şi chiar îi ameninţă cu moartea. Poate părea incredibil că există un astfel de loc, în care legea nu mai există, însă, după cum o să vedeţi, lucrurile sunt extrem de grave şi de reale la Mărgineni.
Din cauza ameninţărilor primite, pădurarul Felix Prună, de la Ocolul Silvic Moreni, şi-a dat demisia, iar colegul său Ştefan Curelea este hotărât să-i urmeze exemplul. Şeful Ocolului Silvic Moreni, Ovidiu Ţugui, a afirmat că infractorii sunt cunoscuţi de organele de Poliţie Prahova, pe numele acestora existând deja zeci şi chiar sute de contravenţii. După ce au defrişat „la ras” pădurile din judeţul vecin, aceştia au trecut la cele din Dâmboviţa, creând astfel probleme majore pădurarilor dâmboviţeni care au sub contract de pază fondul forestier din acel perimetru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

La finalul anului 2014, unanimitate în CJ Dâmboviţa

Pe 30 decembrie 2014, consilierii judeţeni au fost convocaţi în şedinţă extraordinară. Ordinea de zi a avut 17 puncte plus Diverse şi aproape toate proiectele de hotărâre, indiferent că a fost vorba de cultură, cadastru, infrastructură, proiecte de dezvoltare, au fost adoptate cu vot unanim. Au fost prezenţi 28 de […]
adrian tutuianu