Jandarmii au continuat acţiunile de informare şi prevenire în context pandemic

Jandarmii dâmboviţeni au desfăşurat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor adoptate de autorităţi în contextul pandemic.
În perioada 29 martie – 4 aprilie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului, alături de poliţiştii dâmboviţeni au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, pieţe, centre comerciale, parcuri şi în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară. De asemenea, au continuat şi verificările pentru respectarea măsurii privind circulaţia persoanelor în afara locuinţei/ gospodăriei în intevalele orare stabilite în funcţie de incidenţa cumulată a cazurilor înregistrată în localităţile din judeţ.
Au fost aplicate 103 sancţiuni contravenţionale în valoare de 42.950 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, în special nepurtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.
Acţiunile de informare şi prevenire vor fi intensificate în perioada următoare, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancţiuni contravenţionale, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.
Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur, vă reamintim faptul că este important să purtaţi masca de protecţie, să respectaţi măsurile de distanţare fizică, izolare şi carantină adoptate de autorităţi la nivelul judeţului nostru.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ANUNŢ:SC ENGIE România SA prin S C PREST INSTAL 2000 SRL pentru PRIMĂRIA TITU

SC ENGIE Romania SA prin S C PREST INSTAL 2000 SRL pentru PRIMARIA TITU ,anunta publicul intersat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre AGENTIA PENTRU PROTECTIA MEDIULUI DAMBOVITA