Jandarmii au continuat acţiunile de informare în zona montană

Jandarmii montani de la posturile Zănoaga şi Peştera au continuat weekendul trecut acţiunile de informare a turiştilor cu privire la prevenirea faptelor antisociale incidente prevederilor Legii nr. 54 din 2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic, dar şi la pericolele la care îşi pot expune sănătatea şi siguranţa prin camparea în locuri neamenajate.
Activităţile s-au desfăşurat în zonele Bolboci, Zănoaga, Padina, Dichiu, Piatra Arsă, Horoabe, Peştera şi Lăptici din munţii Bucegi, în locuri de campare, precum şi pe traseele montane.
În urma acestora au fost aplicate 23 sancţiuni contravenţionale, dintre care 13 avertismente şi 10 amenzi în valoare de 2700 de lei pentru aprinderea focului, parcarea autoturismelor în spaţii neamenajate, desfăşurarea de activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate şi instalarea în fondul forestier de corturi, fără drept.
În activităţile desfăşurate jandarmii montani au acţionat atât independent, cât şi în comun cu reprezentanţi ai Parcului Natural Bucegi.
În cadrul acţiunilor au fost distribuite peste 100 de materiale informative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, confirmat cu COVID-19

Dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, a fost confirmat, marţi seară.Dr. Claudiu Dumitrescu conduce cel mai mare spital din judeţul Dâmboviţa.Claudiu Dumitrescu, de profesie medic, este internat deja în Secţia Boli Infecţioase Târgovişte unde este evaluat de specialişti şi va […]