Jandarmeria şi Salvamont: Ajutor pentru doi turişti surprinşi de o ploaie torenţială în munţii Bucegi

Doi turişti, aflaţi în dificultate în masivul montan Bucegi, au fost ajutaţi de jandarmii montani şi salvamontişti.
În urma unui apel telefonic prin SNUAU 112, jandarmii de la Postul Montan Peştera au intervenit pe un traseu turistic din munţii Bucegi, în sprijinul unor tineri.
Turiştii, un dâmboviţean şi o tânără de cetăţenie franceză se aflau într-o drumeţie pe traseul montan Şaua Strungă-Peştera. La un moment dat, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, ploaie torenţială şi temperatură scăzută, a neechipării corespunzătoare, precum şi a epuizării fizice, nu şi-au mai putut continua deplasarea şi au cerut ajutorul jandarmilor montani.

Ajunşi în zonă, jandarmii de la Postul Montan Peştera şi salvamontiştii din cadrul Serviciului Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa le-au oferit celor doi tineri pături, deoarece aceştia erau uzi şi purtau haine de vară. Apoi i-au condus, în condiţii de siguranţă până la autoturismul proprietate personală, la Padina. Turiştii cu vârsta între 25 şi 30 de ani nu au necesitat îngrijiri medicale şi au plecat spre localitatea Moroeni, în prezent fiind în afara oricărui pericol.
Turiştii aflaţi în dificultate în zona munţii Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă”112″ sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Un bărbat de 65 de ani, surprins la volanul unui autoturism radiat din circulaţie

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pe raza municipiului Târgovişte un autoturism condus de un bărbat de 65 de ani, din judeţul Răzvad.În urma verificărilor efectuate, a reieşit că autoturismul este radiat din circulaţie.În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de punerea în circulaţie […]