Jandarmeria Dâmboviţa, la ora bilanţului pe 2019

Corpul K al Universităţii Valahia Târgovişte a fost gazda conferinţei de presă „Evaluarea activităţii şi a rezultatelor obţinute de IJJ Dâmboviţa în anul 2019”. Nu au lipsit invitaţii de la IGJR şi de la Brigada Mobilă de Jandarmi Ploieşti. De la IGJR a fost prezent lt. col. Constantin Marcu. Au răspuns invitaţiei şefii de arme din cadrul MAI, MapN, Ministerul Justiţiei, prefectul judeţului, Aurelian Popa, viceprimarul municipiului Târgovişte, Cătălin Rădulescu şi alţi invitaţi.
Activitatea desfăşurată de către structurile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa în anul 2019 a urmărit cu precădere îndeplinirea obiectivelor stabilite pentru creşterea calităţii serviciului de ordine şi siguranţă publică, perfecţionarea dispozitivelor de acţiune, în beneficiul cetăţeanului, creşterea performanţei activităţilor de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, creşterea capacităţii operaţionale şi a performanţei structurilor de intervenţie antiteroristă şi acţiuni speciale, creşterea nivelului de siguranţă a obiectivelor, bunurilor şi valorilor din reponsabilitate, creşterea performanţei în activitatea de cooperare interinstituţională, în cea de control managerial intern şi prevenirea corupţiei, creşterea calităţii serviciilor în domeniile comunicaţii şi tehnologia informaţiei, resurse umane, financiar, psihologie, relaţii cu publicul, menţinerea la un nivel ridicat a încrederii cetăţenilor în instituţie şi a imaginii pozitive a inspectoratului în rândul opiniei publice etc.

ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ
În perioada supusă evaluării, eforturile structurilor de ordine publică s-au concentrat în scopul gestionării eficiente a misiunilor de asigurare şi restabilire a ordinii publice, pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor, participarea la menţinerea climatului de siguranţă publică şi prevenirea faptelor antisociale în conformitate cu prevederile planurilor proprii şi ale celorlalte acte normative în vigoare, asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică în zona de responsabilitate din masivul montan Bucegi.
În perioada supusă atenţei au fost executate un număr de 8.507 misiuni pe linie de ordine şi siguranţă publică, astfel:

 • 374 misiuni pe linie de asigurare şi restabilire a ordinii publice;
 • 8.133 misiuni de menţinere a ordini publice.
  Rezultatele obţinute de structurile de ordine publică pe timpul desfăşurării misiunilor specifice, independent sau în comun cu alte instituţii, s-au materializat astfel:
 • 122 de infracţiuni constatate;
 • 1.967 de sancţiuni contravenţionale aplicate, dintre care 972 de avertismente scrise şi 995 de amenzi, în valoare totală de 409.305 lei.
  Efectivele din cadrul posturilor de jandarmi montane Peştera şi Zănoaga au acţionat pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice şi a unui climat de ordine şi siguranţă publică în staţiunile turistice desfăşurând activităţi de informare, îndrumare şi prevenire a producerii accidentelor pe traseele montane. La nivelul

Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa au fost desfăşurate 43 acţiuni de salvare/ evacuare şi s-a acordat sprijin unui număr de 426 de turişti.
PAZĂ ŞI PROTECŢIE INSTITUŢIONALĂ
La această dată, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, asigură protecţia instituţională, supravegherea şi ordinea publică la un număr de 26 de instituţii publice.
In anul 2019 la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa au fost executate şi monitorizate 834 misiuni de transporturi: valori (114), cu caracter special (190) şi traspor-turi de corespondenţă clasificată (530), fără a înregistra evenimente deosebite.
Rezultatele obţinute de structurile

de pază pe timpul desfăşurării misiunilor specifice, s-au materializat astfel:

 • o infracţiune constatată;
 • 29 de sancţiuni contravenţionale aplicate, dintre care 10 avertismente scrise şi 19 amenzi în valoare totală de 5.600 lei.
  Misiunea de pază, supraveghere şi intervenţie la conductele magistrale de transport produse petroliere s-a realizat eficient, oferind protecţia şi supravegherea zonelor de dispunere a acestora şi a contribuit la creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului în localităţile a căror zonă administrativă este tranzitată de astfel de conducte, prezenţa jandarmilor în teren fiind apreciată pozitiv de către localnici. Misiunea a fost organizată şi executată în condiţii optime, nereieşind aspecte negative.
  Pe timpul executării misiunii de supraveghere şi ordine publică la conducte de transport produse petroliere, sau obţinut următoarele rezultate: o infracţiune constatată;
 • 4 autori prinşi;
 • 38 de sancţiuni contravenţionale aplicate în valoare de 14.000 lei;
 • 18.000 litri de produse petroliere recuperate.
 • Prin prisma rezultatelor obţinute, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa a avut un aport deosebit la creşterea nivelului de siguranţă al cetăţenilor judeţului, contribuind totodată la consolidarea imaginii Jandarmeriei Române, ca instituţie sigură şi credibilă aflată permanent în slujba comunităţii. În vederea atingerii obiectivelor generale şi specifice asumate de conducerea unităţii, precum şi pentru creşterea performanţelor, în anul 2020 vor fi avute în vedere principalele direcţii de acţiune stabilite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Bilanţul accidentelor rutiere în anul 2019. la nivelul judeţului Dâmboviţa: 737 accidente de circulaţie, dintre care 142 au fost grave

În perioada ianuarie-decembrie 2019, pe raza judeţului Dâmboviţa s-au înregistrat 737 accidente de circulaţie, dintre care 142 au fost grave. În urma analizei statisticilor existente la nivelul poliţiei rutiere, principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave au fost indisciplina pietonală, viteza, neacordarea priorităţii de trecere şi abaterile comise de biciclişti. […]