Jandarmeria Dâmboviţa, în haine de sărbătoare

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa a desfăşurat în Piaţa Tricolorului din municipiul Târgovişte o activitate dedicată sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie), care a avut ca scop familiarizarea cetăţenilor, dar mai ales a tinerilor care doresc să îmbrăţişeze o carieră miliatră cu privire la rolul, atribuţiile şi misiunile Jandarmeriei. În cadrul acesteia jandarmii dâmboviţeni le-au prezentat tuturor celor prezenţi la activitate materialele de protecţie şi intervenţie, ţinuta militară, tehnica auto, echipamentul specific jandarmilor montani, precum şi exerciţii demonstrative de intervenţie antiteroristă şi cu câinii de serviciu.
Totodată, a fost organizată şi o expoziţie cu fotografii reprezentative din activitatea Jandarmeriei realizată cu sprijinul Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Dâmboviţa, precum şi o expoziţie de astrofotografie organizată de Societatea Astronomică Română de Meteori.
În fiecare an, în 3 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Jandarmeriei Române, una dintre instituţiile profesioniste şi credibile de apărare a statului de drept, care are ca misiune prioritară asigurarea şi restabilirea ordinii şi liniştii publice pe întreg teritoriul României. La 3 aprilie 2018 se împlinesc 168 de ani de la semnarea actului prin care domnitorul Grigore Alexandru Ghica a promulgat Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi, document care marchează întemeierea Jandarmeriei Române.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Zeci de familii evacuate, case înghiţite de pământ, drumuri grav afectate după alunecările de teren din Văleni şi Glodeni

În urma precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă, în judeţul Dâmboviţa sau produs două alunecări de teren cu efecte deosebit de grave. În data de 16.03.2018 s-a reactivat alunecarea de teren din satul Văleni Dâmboviţa, în punctul Lunca, pe o lăţime de cca. 300 m, care a afectat 14 gospodării. […]