Published On: lun, apr. 2nd, 2018

Jandarmeria Dâmboviţa, în haine de sărbătoare

nichiduta.ro

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa a desfăşurat în Piaţa Tricolorului din municipiul Târgovişte o activitate dedicată sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie), care a avut ca scop familiarizarea cetăţenilor, dar mai ales a tinerilor care doresc să îmbrăţişeze o carieră miliatră cu privire la rolul, atribuţiile şi misiunile Jandarmeriei. În cadrul acesteia jandarmii dâmboviţeni le-au prezentat tuturor celor prezenţi la activitate materialele de protecţie şi intervenţie, ţinuta militară, tehnica auto, echipamentul specific jandarmilor montani, precum şi exerciţii demonstrative de intervenţie antiteroristă şi cu câinii de serviciu.
Totodată, a fost organizată şi o expoziţie cu fotografii reprezentative din activitatea Jandarmeriei realizată cu sprijinul Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Dâmboviţa, precum şi o expoziţie de astrofotografie organizată de Societatea Astronomică Română de Meteori.
În fiecare an, în 3 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Jandarmeriei Române, una dintre instituţiile profesioniste şi credibile de apărare a statului de drept, care are ca misiune prioritară asigurarea şi restabilirea ordinii şi liniştii publice pe întreg teritoriul României. La 3 aprilie 2018 se împlinesc 168 de ani de la semnarea actului prin care domnitorul Grigore Alexandru Ghica a promulgat Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi, document care marchează întemeierea Jandarmeriei Române.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro