Jandarmeria Dâmboviţa face recomandări privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii COVID-19

Se fac eforturi susţinute şi în unele situaţii chiar până la epuizare din partea medicilor, asistenţilor medicali, SMURD, Ambulanţă, Jandarmerie, Poliţiei şi pompieri pentru a apăra sănătatea şi viaţa cetăţenilor în plină criză COVID-19. Tot personalul din instituţiile amintite mai sus, sunt de mai bine patru luni pe baricade.
În contextul ignorii de către unii cetăţeni a măsurilor de prevenire a prevenirii răspândirii COVID-19, structurile MAI lucrează la foc automat, au fost luate toate măsurile pentru a putea asigura o prezenţă suplimentară a efectivelor de ordine publică la nivelul întregului judeţ mai ales în zonele şi pe traseele care sunt în mod tradiţional agglomerate. Una dintre principalele misiuni este prevenirea tuturor acţiunilor care contribuie la răspândirea noului coronavirus.
Jandarmeria Dâmboviţa rămâne pe baricade, încrezătoare, optimistă şi face din nou apel la oameni să nu asculte glasurile de sirenă care le spun să nu respecte regulile, care îi instigă efectiv să nu se ferească de acest pericol care există. Virusul există şi face victime. – Respectaţi distanţarea fizică şi purtaţi masca de protecţie în spaţiile închise.

  • Spălaţi-vă pe mâini cu apă şi săpun, minimum 20 de secunde, după orice contact cu o suprafaţă potenţial contaminată.
  • Evitaţi zonele aglomerate unde sunteţi expuşi la contact direct şi/sau interacţiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.
  • Feriţi copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafeţe/obiecte comune de către un număr mare de copii.
  • Limitaţi la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrăţişările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea feţelor cu mâinile.
  • Rămâneţi acasă dacă aveţi simp-tome de gripă sau răceală (tuse, febră, dificultăţi în respiraţie) şi sunaţi medicul de familie pentru a solicita sfaturi, NU mergeţi din primul moment la unităţile de urgenţă.
  • Informaţi-vă despre noul coron-avirus numai din surse oficiale!
  • Doar în cazul urgenţelor sunaţi la 112!”, acesta este mesajul Jandarmeriei Dâmboviţa

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ACCIDENTE RUTIERE IN CARE AU FOST IMPLICATE AUTOTURISME CU VOLANUL PE PARTEA DREAPTĂ

În 24 din cele 25 de accidente rutiere, produse în prima jumătate a acestui an, în care au fost implicate autoturisme cu volanul pe partea dreaptă, vina a aparţinut conducătorilor acestor vehicule. Acest tip de autovehicul asigură o vizibilitate redusă în cazul depăşirilor, şoferul trebuind să pătrundă pe contrasens mai […]