Published On: mar, iul. 3rd, 2018

IULIE – „LUNA NAŢIONALĂ A INFORMĂRII DESPRE EFECTELE CONSUMULUI DE ALCOOL”

nichiduta.ro

Sub loganul „Alcoolul nu este o rezolvare!”, DSP Dâmboviţa organizează în luna iulie o campanie de informare a populaţiei vulnerabile cu privire la efectele consumului dăunător de alcool.
Mesajul cheie al campaniei este: „Tinerii care se confruntă cu lipsuri materiale, boli, probleme familiale, carenţe în educaţie, lipsa locuinţei sau discriminare pot fi predispuşi să consume alcool în cantităţi mari şi de la vârste mai timpurii, iar consecinţele alcoolului asupra sănătăţii şi vieţii pot fi mai severe decât la semenii lor. Deşi aproape jumătate din tineri declară că băutura îi ajută să uite de probleme, „Alcoolul nu este o rezolvare!”
Campania se adresează tinerilor din grupurile vulnerabile: copii în situaţie de risc ridicat (sărăcie, dezagregare familială, delicvenţă juvenilă, copii aflaţi în sistemul de protecţie de stat, copiii străzii), tineri de peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecţie de stat, tineri cu di-zabilităţi fizice sau mentale, dependenţi de droguri, etnie romă, şomeri, tineri cu venituri reduse, fără adăpost, nivel scăzut de educaţie, comunităţi rurale la risc.
Cea mai înaltă vulnerabilitate faţă de efectele alcoolului o au adolescenţii care încep să bea înainte de a împlini 15 ani, aceştia având un risc între patru şi şapte ori mai mare de a deveni mari băutori faţă de cei care încep să bea mai târziu. Aproximativ 15% din aceştia vor întruni criteriile pentru dependenţă de alcool până la sfârşitul adolescenţei. Deşiadolescenţii români se situează în categoria băutorilor moderaţi, studiile internaţionale atenţionează asupra faptului că „elevii români sunt tentaţi să ofere răspunsurile pe care le consider dezirabile social, ceea ce înseamnă că nivelul consumului de alcool este probabil mai mare decât cel raportat.”
Activităţile planificate de Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, în colaborare cu partenerii săi, Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dâmboviţa constau în intervenţii de informare-edu-care-comunicare, distribuire de materiale informative, activităţi sportive etc.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro