ITM Dâmboviţa – implicare pentru integrarea în munca a tinerilor din sistemul de protecţie sociala

Pornind de la realitatea că tinerii din sistemul de protecţie socială reprezintă una dintre categoriile vulnerabile de viitori angajaţi, conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmboviţa şi a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa au organizat o întâlnire cu caracter informal.
La activitate au participat adolescenţii de peste 16 ani din cadrul Complexului de Servicii Sociale Târgovişte „Floare de Colţ” şi de la Complexul de Servicii Sociale Târgovişte „Casa Soarelui”, aflate în subordinea DGASPC, Marius Lixandru, inspector şef al ITM, şi Ionela Sandu, directorul DGASPC, gazda întâlnirii.
Tinerii prezenţi au primit informaţii utile, referitoare la drepturile şi obligaţiile pe care le au în desfăşurarea relaţiilor de muncă, în conformitate cu legislaţia în vigoare, li s-a explicat importanţa angajării cu forme legale, a respectării condiţiilor de sănătate şi securitate în muncă şi li s-au expus şi pârghiile pe care le au la îndemână, în condiţiile în care îşi consideră încălcate drepturile. De asemenea, au fost sfătuiţi cum să negocieze termenii contractuali şi condiţiile de muncă şi la ce anume trebuie să fie atenţi atunci când li se prezintă o ofertă de angajare.
Participanţii s-au arătat interesaţi de informaţiile puse la dispoziţie, majoritatea mărturisind că îşi doresc locuri de muncă pentru a deveni independenţi şi a-şi putea construi o viaţă normală şi chiar pentru a pune bazele unei familii, de care ei nu au avut parte.
„ITM şi DGASPC
Dâmboviţa, au decis să organizeze întâlniri comune cu angajatorii care au nevoie de forţă de muncă, în vederea încadrării pe piaţa muncii a adolescenţilor din sistemul de protecţie. Facem un apel la antreprenori, să le ofere o şansă acestor tineri, dornici să-şi poată câştiga un trai decent, mai ales pentru că vor beneficia şi de avantaje în raport cu statul prin angajarea lor!”, a precizat inspectorul şef al ITM Dâmboviţa, Marius Lixandru.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"arTMosfaire" Expoziţie de artă contemporană bănăţeană

Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte şi Galeria Axa Art din Timişoara invită publicul la expoziţia de artă contemporană bănăţeană arTMosfaire a unui grup de artişti din Timişoara şi împrejurimi, reuniţi de curatorul Costin Brătean, expoziţie care va fi deschisă la Muzeul de Artă din Târgovişte.Pe simezele Sălii de expoziţii […]