ISU „Basarab I” Dâmboviţa lucrează la foc continuu

In perioada 20 – 26 iulie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 52 evenimente: 6 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.), 8 incendii de vegetaţie, 15 acţiuni pentru asigurare zonă, 11 acţiuni pentru asistenţă persoane, o acţiune de descarcerare, două acţiuni pentru evacuarea apei din gospodăriile cetăţenilor, 4 misiuni pirotehnice şi 5 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (o salvare animal, 3 deblocări de uşă şi una pentru căutare persoană rătăcită). Echipajele SMURD din cadrul ISU „Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 250 cazuri medicale.
Personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat 9 controale pe linia situaţiilor de urgenţă (două la unităţi de comerţ şi 7 la unităţi de turism) şi două controale privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 la unităţi administrativ teritoriale (verificare existenţă dispoziţii permanentizare activitate COAT). De asemenea, au mai fost desfăşurate 4 activităţi (în comun cu IPJ/DSVSA/ITM) privind măsurile care trebuie adoptate pentru prevenirea răspândirii SARS-COV-2 la obiective cu afluenţă mare de public (supermarket-uri). S-au aplicat 19 sancţiuni contravenţionale principale (16 avertismente şi 3 amenzi în cuantum de 20.500 lei). Nu au fost aplicate sancţiuni complementare.
Au fost emise două autorizaţii de securitate la incendiu (o staţie publică de distribuţie a carburanţilor pentru autovehicule şi o clădire de comerţ), o autorizaţie pentru un adăpost de protecţie civilă şi 11 avize de securitate la incendiu (două clădiri de producţie, două clădiri de comerţ, o clădire de alimentaţie publică, două clădiri de îngrijire a sănătăţii, o clădire pentru lăcaş de cult, o clădire de învăţământ, o clădire de turism şi o staţie mixtă de distribuţie a carburanţilor pentru autovehicule).
În această perioadă, ISU „Basarab I” Dâmboviţa a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locaţiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unităţi spitaliceşti, în sprijinul DSP Dâmboviţa în desfăşurarea acţiunilor specifice, precum şi acţiuni de decontaminare a tehnicii şi personalului care a participat la misiunile de transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND CONTRACTAREA PROIECTULUI: „DINAMIC – DÂMBOVIŢA – INTERACŢIUNI LA NIVEL ADMINISTRATIV ÎNTRE MODERNIZARE, INTERCONECTIVITATE, COMPETENŢE” COD SMIS: 135834

COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND CONTRACTAREA PROIECTULUI: „DINAMIC – DÂMBOVIŢA – INTERACŢIUNI LA NIVEL ADMINISTRATIV ÎNTRE MODERNIZARE, INTERCONECTIVITATE, COMPETENŢE” COD SMIS: 135834.