Istorie şi patriotism – 1 Decembrie, ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte

0 0

„Patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de ţară.” M. Eminescu
Totodată, Nicolae Bălcescu era de părere că Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. Într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul, ajută să ştim cine suntem, de unde venim.
Acestea au fost două dintre temele esenţiale din cadrul evenimentului găzduit de sala de şedinţe a Primăriei Dragodana, o întâlnire despre istorie şi patriotism -1 Decembrie, ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte. Evenimentul a fost pregătit în cele mai mici amănunte de primarul comunei Dragodana, Ghe-orghe Sandu, împreună cu Asociaţia „Cultul Eroilor”, Asociaţia „6 Dorobanţi”, Asociaţia „Tradiţie Militară, cadre militare în rezervă, cadre didactice şi elevii din comuna Dragodana. Nu au lipsit de la eveniment localnicii şi preoţii localităţii.
Col.(r) Gheorghe Şerban, preşedintele Asociaţiei „Cultul Eroilor”a ţinut să aibă o scută intervenţie. Invitat a fost şi scriitorul şi jurnalistul George Coandă.
S-a vorbit despte 1 Decembrie, ziua naţională a României care are o însemnătate specială în societatea noastră. Această zi marchează un eveniment istoric foarte important: unirea Transilvaniei cu România, în anul 1918. Evenimentul de la Dragodana a avut ca obiectiv formarea şi dezvoltarea simţului civic, asumarea identităţii naţionale, dezvoltarea spiritului de echipă, competitivitatea orientată în sens constructiv şi nu în ultimul rând colaborarea între instituţii. Asociaţia „Cultul Eroilor” a oferit şi diplome celor prezenţi. Cei mici au avut parte şi de o prezentare a ţinutelor militare din primul război. Nu au lipsit momentele artistice, cântece şi poezii patriotice, prezentări Power Point referitoare la originea poporului român, toate constituind o veritabilă „lecţie” de istorie şi patriotism pentru toţi elevii prezenţi în sală.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!

Jandarmii dâmboviţeni au participat pe 1 Decembrie a.c., la Monumentul Istoric Mănăstirea Dealu în cadrul ceremonialului militar şi religios organizat de Ziua Naţională cu un dispozitiv pentru defilare. Pe durata manifestărilor, jandarmii au asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică, atât în zona Mănăstirii Dealu, cât şi în localităţile Moreni, […]