ISJ Dambovița: 6585 de elevi, 9,90% din total, invață online

Potrivit inspectorului școlar general, prof. Cătălina Homeghiu, în urma centralizării raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Dâmbovița, situația epidemi-ologică din mediul școlar, cumulată în ultimele 14 zile, s-a agravat. 176 de elevi (0,26% din numărul total) au fost confirmați cu Covid-19. Din personalul angajat în învățământ 106 persoane (1,64%) s-au infectat în ultimele două săptămâni.
În consecință, în județ sunt 153 (4,81%) clase cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate.
Patru unități de învățământ au activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate:

  • Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 Târgoviște;
  • Colegiul Economic „Ion Ghica” Târgoviște;
  • Liceul Teoretic „Ion Ghica” Răcari; Liceul „Voievodul Mircea” Târgoviște.
  • Alte două unități de învățământ – Școala Primară Bolovani Cornățelu și Grădinița cu Program normal Bolovani Cornățelu sunt în carantină. În total, 6585 (9,90%) elevi continuă activitatea online.
  • Conform Instrucțiunii nr. 14876/04.10.2021 emise de ministrul Educației pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordinului nr. 5338/1082/2021, suspendarea cursurilor la nivelul unei grupe de învățământ preșcolar sau clase de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal se face prin decizia consiliului de administrație al unității de învățământ preuniversitar/conexe, cu avizul inspectoratului școlar, decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență fiind necesară doar în cazul suspendării cursurilor cu prezență fizică la nivelul întregii unități de învățământ.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PUGILIȘTII DE LA CS TÂRGOVIȘTE, PARTICIPARE ONORABILĂ LA VERIFICAREA DE LA PLOIEȘTI

Pugiliștii Clubului Sportiv Târgoviște au participat, la începutul lunii octombrie, la o competiție amicală la Ploiești. Antrenorii clubului nostru, Gheorghe și Alexandru Stan, au mizat pe mai mulţi boxeri în ringul prahovean, iar cei care s-au evidențiat din plin au fost Mario Anca (cat. 80 kg), Alexandru Marcu (70 kg) […]