Published On: lun, iul. 15th, 2019

ISJ Dâmboviţa: 143 de candidaţi nerepartizaţi şi 585 de corigenţi se vor „bate” pe 65 de locuri la liceu şi 1008 la şcoli profesionale

nichiduta.ro

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa anunţă situaţia repartizării elevilor de clasa a VIII-a participanţi la admitere în licee şi şcoli profesionale, pentru anul şcolar 2019-2020.
Pentru învăţământul liceal, filierele teoretică, tehnologică şi vocaţională, s-au aprobat, la nivelul judeţului Dâmboviţa, 2968 locuri pentru învăţământul de zi, 308 locuri pentru învăţământul seral şi 56 de locuri pentru învăţământul cu frecvenţă redusă.
Pentru învăţământul profesional, sau aprobat 1596 de locuri, calificările profesionale fiind foarte diverse: mecanic auto, electromecanic utilaje şi instalaţii industrial, cofetar, confecţioner produse textile, ospătar, bucătar, mecanic agricol, strungar, sculer matriţer ş.a.
Dintre elevii cu medii de admitere, participanţi la EN 2019, s-au înscris la Admitere în etapa I, din judeţ sau din alte judeţe, 2710, care au completat opţiuni pentru ADMITEREA COMPUTERIZATă, 280 au fost înscrişi la licee cu specializări vocaţionale, 588 înscrişi la învăţământul profesional şi 29 admişi pe locurile speciale pentru rromi. 248 elevi au exprimat opţiuni pentru continuarea studiilor în alte judeţe, iar 585, în situaţie de corigenţă, sunt posibili candidaţi pentru etapa a Il-a de admitere.
În prezent, există un număr de 143 candidaţi nerepartizaţi, deoarece nu au completat un număr corespunzător de opţiuni, iar repartizarea acestora se va rezolva în etapa de situaţii speciale, când vor putea alege dintre cele 65 locuri libere pentru liceu şi 1008 la şcoala profesională. Pe aceste locuri pot depune opţiuni şi elevii care participă în etapa a ll-a, până la 1 august, după care toţi elevii de clasa a VIII-a se pot bucura de vacanţă de vară.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro