ÎPS Părinte Nifon, Mitropolit şi Arhiepiscop al Târgoviştei, a oferit daruri bogate copiilor

Înaltpreasfinţitul Părinte Nifon, Mitropolit şi Arhiepiscop al Târgoviştei, a oferit cadouri copiilor de la Centrul Social „Floare de Colţ” şi de la Centrul rezidenţial de tip familial „Sf. Ierarh Nicolae” aflat în grija şi sub ocrotirea Arhiepiscopiei. La evenimentul găzduit de Centrul Social Creştin, a cărui activitate este îndrumată de părintele Adrian Rada, au mai participat Preotul Vicar Eparhial Ionuţ Ghibanu, Preoţi Consilieri şi Cristiana Bucur, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului.
ÎPS Nifon i-a binecuvântat pe tinerii cu care soarta a fost mai puţin generoasă şi le-a vorbit despre „bucuria generată de Marea Sărbătoare a Naşterii Domnului nostru Iisus Cristos. Acum 2016 ani s-a născut Mântuitorul în Bethleemul din Iudeea. Deci să reţineţi, întâi de toate, care este baza sărbătorii noastre. (…) E vorba de un fiu care se naşte într-un mod unic. Adică Iisus Cristos este fiul lui Dumnezeu; El vine din cer, se întrupează de la Duhul Sfânt şi Fecioara Maria. După aceea răspândeşte învăţătura creştină, nemuritoare. Apoi, din dragoste faţă de om şi pentru a-i asigura un nivel de nobleţe sufletească El se sacrifică. Şi ştiţi cu toţii răstignirea pe cruce a Domnului Iisus Cristos şi apoi glorioasa Înviere, Înălţarea la ceruri. Dar El rămâne permanent cu noi, pentru că aşa a spus: «Iată, Eu sunt cu voi până la sfârşitul veacurilor»”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Emil Poamă, preşedinte SLÎ Dâmbovita: "2016 a fost un an în care sindicatele au fost ignorate"

Într-o conferinţă de presă de sfârşit de an, prof. Emil Poamă, preşedintele Sindicatului Liber Învăţământ Dâmboviţa, a făcut o prezentare succintă a activităţii din 2016, cu trimitere inclusiv la relaţia cu puterea executivă. Emil Poamă a scos în evidenţă faptul că Guvernul Cioloş nu a continuat implementarea setului de măsuri […]