Published On: mar, aug. 7th, 2018

Ion Stan, fostul preşedinte al PSD Dâmboviţa şi deputat în mai multe legislaturi, condus pe ultimul drum

nichiduta.ro

Ion Stan, fostul preşedinte al PSD Dâmboviţa şi deputat în mai multe legislaturi, a fost înmormântat, ieri, la Mănăstirea Nucet, aflată în comuna natală a acestuia.
Sute de oamenii au participat la înmormântare, printre care şi importanţi oameni politici.
Printre cei prezenţi la funerariile lui Ion Stan sau numărat, pe lângă familia acestuia, şi liderii PSD şi ALDE Dâmboviţa, subprefectul judeţului, preşedintele Consiliului Judeţean, mai multi parlamentari, primari şi angajaţi din administraţia publică.
Slujba de înmormântare s-a ţinut la la Mănăstirea Nucet, aflată în comuna natală a acestuia. Dis de dimineaţă, cortegiul a făcut oprire şi la casa părintească. Sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al lui Ion Stan a fost apoi îngropat de la Mănăstirea Nucet.
Ion Stan a decedat în dimineaţa zilei de vineri, 3 august, la Constanţa, unde fusese internat la Spitalul Judeţean în urma unor complicaţii survenite din cauza bolilor grave de care suferea. Ion Stan urma să împlinească, pe 13 august, 63 de ani. În 1996 a ocupat funcţia de prefect al judeţului Dâmboviţa.
Pe plan politic, Ion Stan a deţinut, între anii 1996-2012, funcţia de preşedinte al Organizaţiei PSD Dâmboviţa, fiind totodată, în perioada 2006 -2010, vicepreşedinte al PSD la nivel naţional. De la sfârşitul anului 2000, a fost deputat PSD în Parlamentul României, unde a ocupat diverse funcţii în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, respectiv: funcţia de preşedinte între anii 2000 – 2004, pe cea de secretar între anii 2004 – 2008 şi, ulterior, pe cea de vicepreşedinte din 2008 şi până în anul 2012. La sfârşitul acelui an, a demisionat din PSD, pe fondul declanşării urmăririi penale de către DNA, însă a rămas deputat independent.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro