Published On: mar, sept. 12th, 2017

Ion Dolănescu, interpretul care purta cu mândrie tricolorul la brâu şi săruta cu dor, la întoarcerea în ţară, pământul românesc – sărbătorit de autorităţile dâmboviţene

nichiduta.ro

In Piaţa Tricolorului din municipiul Târgovişte, a avut loc Gala Laureaţilor, în cadrul Festivalului Concurs Naţional „Ion Dolănescu”, ediţia a IV-a. La eveniment au participat: Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Claudia Gilia, vicepreşedinte, lonuţ Lăscaie, directorul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.Evenimentul a fost organizat de Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi Primăria Municipiului Târgovişte, în parteneriat cu Fundaţia Culturală „Ion Dolănescu” şi Primăria comunei Perşinari. Concursul a fost deschis artiştilor amatori, interpreţi ai cântecului popular românesc, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani.
Festivitatea de premiere a fost urmată de un spectacol de muzică populară, în care au evoluat nume consacrate ale vieţii muzicale româneşti: Maria Ciobanu, Leontina Văduva, Doiniţa şi lonuţ Dolănescu, Camelia Ciobanu – Filip, Aneta Stan, Nineta Popa, Silvia Semeniuc, Giulia şi Ilie Medrea, acompaniaţi de orchestra condusă de Marin Alexandru. Invitat special al evenimentului a fost tenorul Florin Georgescu.
Evenimentul s-a bucurat de un public numeros, Piaţa Tricolorului devenind astfel neîncăpătoare.
Pe data de 10 septembrie 2017, la Perşinari, localitatea natală a marelui artist, s-a desfăşurat un spectacol folcloric, In memoriam Ion Dolănescu, susţinut de Orchestra populară „Chindia”, condusă de Ionuţ Dumitrescu şi cunoscuţi interpreţi de muzică populară. Cu acest prilej, în prezenţa oficialităţilor dar şi a unor reprezentanţi de seamă ai lumii artistice, a fost dezvelit un bust comemorativ al interpretului care purta cu mândrie tricolorul la brâu şi săruta cu dor, la întoarcerea în ţară, pământul românesc.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro