Ioana Petrescu, Pro România: „Ordonanţa 114 ne va duce în recesiune”

Ioana Petrescu, fost ministru de Finanţe în Guvernul Ponta, în prezent membru Pro România, a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri dâmboviţean, printre temele abordate fiind efectele OUG 114, actul normativ care a introdus aşa-numita „taxă pe lăcomie” şi proiectul de buget pe 2019.
În cadrul conferinţei de presă pe care a susţinut-o la finalul vizitei, Ioana Petrescu a declarat că „oamenii de afaceri sunt nemulţumiţi de impredictibilitatea fiscală, de faptul că trec ordonanţe peste noapte şi au loc modificări economice care nu sunt discutate cu mediul de afaceri. Am discutat despre implicaţiile Ordonanţei 114 şi cred că toată lumea este preocupată că această ordonanţă ne va duce spre recesiune.”
Despre proiectul de buget pe anul acesta, fostul ministru de Finanţe a spus că este construit pe premise fantasmagorice, pornind de la o prognoză de creştere economică de 5,5%, care este nerealistă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

200 milioane de euro pentru investiţii în infrastructura secundară de irigaţii

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a deschis sesiunea de primire a proiectelor de investiţii aferente submăsurii 4.3 „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice” – componenta infrastructură de irigaţii, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Sesiunea se desfăşoară până pe […]