Published On: joi, aug. 10th, 2017

Investitorii străini şi-au schimbat percepţia despre România

nichiduta.ro

Investitorii străini şi-au îmbunătăţit mult percepţia asupra pieţei de capital din România, care se află la mică distanţă de a dobândi statutul de Piaţă Emergentă.
„Performanţa acţiunilor companiilor listate la bursa din România a fost una remarcabilă, indicele MSCI Romania Total Return a crescut cu mai mult de 150% în ultimii 5 ani, în dolari. Datorită unei creşteri economice foarte puternice şi a expansiunii fondurilor de pensii private, tot mai multe companii se listează la Bursa de Valori Bucureşti,” a spus Carsten Hesse, EME Equity Strategist la banca germană de investiţii Berenberg.
Renaissance Capital, una dintre cele mai importante bănci de investiţii în pieţele emergente, împărtăşeşte o opinie similară. „Piaţa românească a avut printre cele mai bune performanţe în acest an. Un număr mai mare de investitori faţă de acum doi ani au cunoştinţe despre piaţă din România şi tran-zacţionează aici. De asemenea, în ultimele 12 luni am văzut un interes crescut din partea clienţilor noştri să afle mai multe informaţii despre piaţa de capital românească. Activitatea în creştere pe piaţa bursieră vine ca urmare a unui avans economic sănătos şi a randamentelor dividendelor peste media din regiune,” a spus Mark Reed, Global Head of Sales Trading la Renaissance Capital. (M.C.)

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro