Published On: mie, mart. 29th, 2017

Investiţiile nefinalizate pe PNDL 1, luate la bani mărunţi de preşedintele CJ Dâmboviţa

nichiduta.ro

La nivelul judeţului Dâmboviţa, la acest moment mai sunt de finalizat 49 de investiţii cu finanţare prin PNDL 1. Investiţiile vizează drumuri judeţene, drumuri comunale, podeţe, reşele de apă şi canalizare, unităţi şcolare şi un dispensar. Ceea ce este îngrijorător, nu s-au mai depus situaţiii de lucrări şi nici cereri de decontare. Preşedintele Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea a ţinut să puncteze faptul că ritmul lent în care se derulează anumite lucrări, determină şi o absorbţie scăzută a fondurilor alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), conform OUG 28/2013. Şeful administraţiei judeţene a solicitat o mobilizare corespunzătoare a constructorilor în vederea urgentării finalizării lucrărilor şi decontării acestora. La sfărşitul acestei săptămâni primarii şi constructorii sunt convocaţi la CJ Dâmboviţa, într-o şedinţă şedinţă cu conducerea judeţului: ” Joi şi vineri am chemat la sediul CJ Dâmboviţa pe cei 49 de reprezentanţi ai UAT-urilor din Dâmboviţa care au în derulare proiecte pe PNDL 1. I-am rugat să vină împreună cu constructorii şi asta pentru că pe PNDL 1 mai avem 49 de obiective în derulare. Lucrul mai puţin plăcut pentru noi până la această dată, 28 martie, nu s-au depus situaţii sau solicitări pentru decontare. Pe ceea ce înseamnă drumuri judeţene mai avem şapte obiective, 12 obiective pe drumuri comunale şi poduri, 15 obiective pe apă-canal, nouă obiective pe unităţi de învăţământ, cinci obiective pe sedii primării şi un dispensar cu o centralizare pe sumă privind PNDL 1 de 105.792.172, 19 lei. „, a declarat Alexandru Oprea, preşedintele CJ Dâmboviţa.
Concluzia este una foarte clară, constructorii trebuie să se apuce serios de muncă pentru că finanţarea vine doar dacă lucrările sunt finalizate la timp.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro