Investiţii majore cu finanţare europeana în comuna Voineşti

Dupa cum ştim administraţia locală de la Voineşti pune mare accent pe atragerea fondurilor europene. Primăria Voineşti, putem spune că este campioană la implementarea proiectelor cu finanţare europeană. Dacă în anul 2014, administraţia de la Voineşti a depus şase proiecte cu finanţare europeană şi a reuşit să le finalizeze fără probleme, în anul 2017, autorităţile de la Voineşti, au pregătit şi au depus alte trei proiecte cu finanţare europeană. Edilul Gabriel Dănuţ Sandu ne-a vorbit de primul proiect cu finanţare europeană. Este vorba despre realizarea unui Centru de zi pentru persoane vârstnice la Voineşti, proiect depus pe POR 20142020, pe Axa 8.3. Valoarea investiţiei se ridică la 12 miliarde. Investiţia se va realiza pe amplasamentul fostei Şcoli Manga, clasele I-IV, care a fost închisă în anul 2009 din cauza reducerii numărului de copii. Şi cum clădirea se află în momentul de faţă într-un stadiu avansat de degradare, autorităţile locale s-au gândit că a venit timpul să transforme acestă clădire într-un centru destinat persoanelor de vârsta a IlI-a din localitate: „Prin acest proiect intenţionăm să realizăm o sală de petrecere a timpului liber (şah, rummy, tenis de masă), un cabinet de pshiologie, o bibliotecă, dar să avem şi calculatoare fiindcă şi persoanele vârstnice trebuie să fie în pas cu tehnologia. Tot acolo vom amenaja şi un parc, pentru că avem o suprafaţă de 1.400 m.p., unde vom monta aparate pentru recuperare locomotorie (bandă de mers, bicicletă). Îmi doresc ca acest proiect să aibă succes”, a declarat primarul comunei Voineşti, Gabriel Dănuţ Sandu.
Prin Grupul de Acţiune Locală „Valea Ialomiţei „, comuna Voineşti a mai depus două proiecte ce urmează a fi finaţate pe fonduri europene prin AFIR. Este vorba despre proiectul privind realizarea unui Centru de zi pentru copii în satul Gemenea Brătuleşti, cu o valoare de 99.600 euro. Al doilea proiect vizează modernizarea prin asfaltare a târgului existent în satul Voineşti, valoarea fiind de 420.000 de lei.
Fără reţineri, edilul Gabriel Dănuţ Sandu a spus că şi aceste proiecte vor fi implementate cu succes la Voineşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Deputatul Claudia Gilia, în plin proces de audiente cu dâmboviţenii

Doamna conf. univ. dr. Claudia Gilia şi-a luat în serios noua calitate pe care o deţine şi anume aceea de deputat al PSD în circumscripţia electorală nr. 16 Dâmboviţa. Pe data de 4 septembrie a depus jurământul în calitate de deputat în Parlamentul României. Deputatul Claudia Gilia face parte din […]