Published On: mie, apr. 23rd, 2014

Investiţii în drum, canalizare şi reţea de apă la Mătăsaru

nichiduta.ro

adrian tutuianuComuna dâmboviţeană Mătăsaru după ani buni în care a fost vitregită de fosta conducere a CJ Dâmboviţa acum începe să se dezvolte prin derularea unor proiecte cu largă susţinere din partea preşedintelui CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. Într-un stadiu aproape de finalizare se află proiectul privind alimentarea cu apă, cu finanţare pe OG 28 din 2013 şi se ridă la valoare de aproximativ 60 de miliarde lei vechi. Mai este de implementat cam 5% din proiect. Un alt proiect important pentru comuna Mătasaru este un proiect privind reţea de apă şi canalizare pe Administraţia Fondului de Mediu. Valoarea este de 73 miliarde. Prin asocierea cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa se va realiza şi un drum asfaltat la Mătăsaru în valoare de 5 miliarde lei vechi.
Platformă de nutrienţi la Mătăsaru
Zeci de localităţi din judeţul Dâmboviţa sunt identificate ca zone vulnerabile la poluarea cu nitraţi! Una dintre ele este Mătăsaru şi ar putea să scape de probleme cu ajutorul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, care derulează un proiect finanţat de Banca Mondială şi care priveşte „controlul integrat al poluării cu nutrienţi”. Ministerul Mediului a solicitat deja Consiliului Judeţean Dâmboviţa să identifice o localitate care să se încadreze în condiţiile cerute, însă din nefericire, proiectul va fi implementat în doar şapte localităţi de la nivelul întregii ţări. Aşa că este nevoie şi de mult noroc ca localitatea dâmboviţeană să se numere printre cele câştigătoare. Trei localităţi au solicitat sprijin în cadrul programului: Mătăsaru, Moroeni şi Gura Foii. Obiectivul principal al Proiectului „Controlul integrat al poluării cu nutrienţi” este reducerea deversării de nutrienţi în sursele de apă şi promovarea unei schimbări de comportament prin întărirea capacităţii instituţionale şi de reglementare, precum şi prin acţiuni cu rol demonstrativ la nivelul localităţilor şi, prin urmare, sprijinirea Guvernului României în vederea satisfacerii cerinţelor.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro