Investiţii importante în comuna Răzvad

Este la jumătatea mandatului de primar şi împreună cu echipa sa de la Primărie, a muncit mult în toată această perioadă. Aşa se face că acum, comuna Răzvad are proiecte depuse, proiecte în derulare, dar şi proiecte finalizate.
De la preluarea mandatului, 27 iunie 2016, primarul Emanuel Spătaru, viceprimarul Ionela Şerban, Consiliul Local Răzvad şi aparatul Primăriei au muncit în fiecare zi cu încredere şi determinare pentru a rezolva cât mai multe din problemele comunităţii iar rezultatele se văd.
Potrivit primarului comunei Răzvad, Emanuel Spătaru, bugetul pe 2018, ţine cont de investiţiile programate a fi realizate de administraţia răzvădeană în acest an, iar edilul spune că este un buget echilibrat, care acoperă finanţarea tuturor activităţilor importante pe care şi le-a propus. Sunt bani în bugetul comunei Răzvad pentru zona investiţională şi pentru dezvoltarea localităţii.
Investiţii din bugetul local
Anul acesta se asfaltează cu bani de la bugetul local strada Bisericii din satul Gorgota, strada Poiana Mare, străzile Peco, Luca şi Gătejeşti din Răzvad.Vor continua lucrările şi pe o parte din strada Preot Goglea care nu a fost modernizată. Valoarea acestei investiţii este 1.300.000 de leişi se asfaltează în total 2,4 km de drum. Un alt proiect din bugetul local, în plin proces de realizare este cel ce vizează extinderea sistemului de alimentare cu apă pe strada Gării, strada Principală, strada Gura Văii şi strada Livada cu Pruni. În proiect au fost incluse şi branşamentele. Este o investiţie de 250.000 de lei, fără TVA.
Proiecte cu finanţare prin AFIR
8,8 km de asfalt se va realiza în comuna Răzvad cu finanţare prin AFIR. Este un proiect în valoare de 982.652 Euro pe masura 7.2 şi este cel mai mare proiect pentru infrastructura comunei pe bani europeni semnat de Primaria Răzvad. Alte două proiecte au fost semnate deja pe GAL respectiv podul de pe strada Poiana Mare, sat Gorgota şi locul de joacă cu împrejmuire la Centrul de zi Răzvad.
La Răzvad, 21 de milioane de lei obţinuţi prin PNDL 2
Cu 21.324.309,28 lei obţinuţi
prin PNDL 2, se vor realiza alte trei proiecte majore pentru comuna dâmboviţeană Răzvad. Trei proiecte majore pentru comuna Răzvad au primit finanţare prin
PNDL 2.
Primul proiect vizează reabilitarea, modernizarea şi dotarea Şcolii Valea Voievozilor din comuna Răzvad, având o valoare de 1.887.795.81. Potrivit edilului Emanuel Spătaru, unitatea şcolară prin acest proiect îşi va schimba radical condiţiile, aliniindu-se standardelor europene.
Satul Gorgota va avea reţea de apă până la ultima gospodărie
O investiţie majoră cu finanţare prin PNDL 2 se va realiza şi în satul Gorgota din comuna Răzvad. Este vorba despre realizarea sistemului de alimentare cu apă în satul Gorgota, un proiect în valoare de 5.523.527.8 lei. Este vorba despre 8 km de reţea de apă. În cadrul proiectului se vor realiza şi racordurile.
Reţea de canalizare
în satele Valea Voievozilor şi Răzvad
Un proiect mult aşteptat de locuitorii comunei Răzvad este cel privind extinderea sistemului de canalizare în satele Valea Voievozilor şi Răzvad. Primăria Răzvad a primit finanţare în valoare de 13.912.985.67 de lei pentru acest proiect prin PNDL 2. Şi aici sunt prevăzute racordurile şi vorbim de 16,8 km de reţea de canalizare.
Proiect cu finanţare prin POR
Administraţia din comuna Răzvad are pregătit şi proiectul de reabilitare şi modernizare a Şcolii Răzvad ce va fi depus pe POR 2014-2020-AXA 10.
Comuna Răzvad va avea un Centru Cultural ultramodern
Edilul promite şi investiţii în ceea ce priveşte cultura. Comuna Răzvad va avea un Centru Cultural ultramodern. Investiţia se va realiza prin Compania Naţională de Investiţii. Autorităţile răzvădene au reuşit să cumpere terenul necesar pentru construcţia Centrului. Construirea Centrului Cultural din Răzvad reprezintă o investiţie menită să readucă în atenţia comunităţii elementele culturii tradiţionale şi nu numai. Astfel se creează spaţiul necesar pentru conservarea şi transmiterea valorilor morale şi artistice ale comunităţii precum şi patrimoniul cultural local şi naţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Faptele comise la regimul silvic, sancţionate de jandarmi

Jandarmii au continuat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea faptelor contravenţionale săvârşite în domeniul silvic. În urma unei acţiuni pe raza localităţii Colacu, desfăşurată ieri, 14 iunie, au fost constatate 2 fapte de natură contravenţională, cuantumul amenzilor aplicate fiind în valoare de 10.000 lei . Cele 2 persoane în cauză, cu […]