ÎNTRUNIREA ADUNĂRII GENERALE ANUALE A ASOCIAŢIEI CENTRUL DIACONAL „CASA CREŞTINĂ” A ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

La Centru Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei, s-a întrunit marţi, 21 ianuarie 2020, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, Adunarea Generală anuală a Asociaţiei Centrul Diaconal „Casa Creştină”.
Şedinţa a fost deschisă de către Înalt-preasfinţia Sa care a subliniat importanţa acestei instituţii social-filantropice şi misionare pentru comunitatea noastră locală, evocând implicarea concretă în diferite activităţi şi proiecte care susţin activitatea Bisericii noastre strămoşeşti în societatea contemporană.
În cadrul întrunirii, Pc. Pr. Ionuţ Ghibanu, Vicar Eparhial, şi Vicepreşedinte al instituţiei, precum şi Pc. Pr. Adrian Rada, Director executiv, au prezentat raportul general de activitate pe anul 2019, raportul financiar-contabil şi raportul de certificare al cenzorului. Au fost discutate şi unele probleme administrative legate de buna funcţionare a instituţiei.
Conform statutului asociaţiei, au avut loc alegeri pentru organele executive şi deliberative, astfel fiind aleşi noii membri ai Comitetului director.

Din rodnica activitate a Centrului Diaconal Casa Creştină, amintim: oferirea de servicii sociale pentru 8 copii în cadrul apartamentului social protejat Sf. Ier. Nicolae; realizarea a 90 ateliere de lucru la care au participat 164 de copii, voluntari ai Centrului şi copii proveniţi din familii defavorizate sau insti-tuţionalizaţi; organizarea săptămânală a unor cursuri de limbă engleză şi muzică, ori ateliere de lucru oferite gratuit pentru aproximativ 400 copii din Târgovişte; efectuarea a 32 şedinţe de consiliere cu persoane provenite din medii defavorizate, în vederea obţinerii indemnizaţiilor sociale şi a altor drepturi băneşti, cu persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, având ca finalitate înscrierea persoanelor la cursuri de formare profesională şi cu părinţi ai căror copii se află în risc crescut de abandon şcolar; oferirea unor pachete cu alimente familiilor aflate în situaţie de risc social, constând în rechizite şi îmbrăcăminte pentru copii; donarea a 625 kituri educaţionale unor copii defavorizaţi, cu sprijinul I.O.C.C. România şi implicarea în programe privind prevenirea consumului de droguri şi a violenţei de orice tip.
Menţionăm Asociaţia Centrul Diaconal „Casa Creştină” a fost constituită în anul 2004, la iniţiativa Înaltpreasfinţiei Sale, fiind o instituţie a Eparhiei noastre membră a Federaţiei „Filantropia” din Patriarhia Română, şi are ca scop exprimarea iubirii solidare faţă de aproapele, prin intermediul unor proiecte şi programe care mediază lumina milostivirii dumnezeieşti în societatea noastră contemporană.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cercetaţi pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Cobia au surprins un tânăr din localitate, în timp ce conducea un moped, deşi nu poseda permis de conducere. Din verificări, poliţiştii au stabilit că mopedul nu era înregistrat în circulaţie. De asemenea, un bărbat de 28 de ani, din Târgovişte, a fost depistat […]