Intervenţie contracronometru pentru salvatorii de la Detaşamentul de Pompieri Târgovişte

În localitatea Ulmi, un adult şi un minor au căzut într-un puţ cu diametrul de aproximativ 60 cm şi o adâncime de cca. 10 m. La locul evenimentului s-au deplasat trei autospeciale, 1 SMURD şi 2 ambulanţe SAJ.
Ajunşi la locul intervenţiei salvatorii au constatat că cele 2 persoane sunt conştiente şi se poate comunica cu acestea. În cel mai scurt timp pompierii au reuşit să scoată prima dată minorul de 3 ani şi imediat după acesta şi adultul, bunicul copilului, de 59 de ani. Cele două persoane au fost transportate la spital cu 2 ambulanţe SAJ. Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi în apă sau în apropierea apei, nici măcar în piscinele achiziţionate special în acest sens. Echipamentele speciale pentru siguranţa înotului, colacul de salvare, tuburile gonflabile adică aripioarele nu sunt în totalitate eficiente, de aceea trebuie utilizate doar sub atenta supraveghere. Îmrejmuirea psicinei personale cu un gard poate preveni foarte multe accidente nedorite în rândul copiilor. Purtarea vestelor de salvare este o metodă eficientă de prevenire. Toate acestea trebuie explicate copiilor şi adolescenţilor, precum şi pericolul la care se expun scăldându-se în locuri neamenajate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţia dâmboviţeană, pe baricade în zilele următoare

În perioada 6-8 septembrie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vor fi constituite dispozitive suplimentare care vor derula activităţi specifice pentru ca pe parcursul manifestărilor cultural-artistice prilejuite de Zilele Cetăţii Târgovişte şi de sărbătoarea Naşterea Maicii Domnului să nu fie înregistrate evenimente negative. Poliţiştii vor acţiona pentru menţinerea […]