Published On: lun, iun. 11th, 2018

Interes crescut pentru investiţii în zona montană

nichiduta.ro

AFIR a încheiat peste 4500 de contracte de finanţare pentru afceri în zona montană şi pentru care s-au efectuat plăţi în valoare totală de 230,6 milioane de euro. Alocarea distinctă acordată prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) pentru finanţarea investiţiilor realizate în zona montană este de 683 mililioane euro.
Majoritatea investiţiilor în zona montană au fost finanţate pentru instalarea a 1.998 de tineri fermieri prin intermediul submăsurii 6.1, pentru care AFIR a semnat decizii de finanţare în valoare de 81 milioane de euro.
Pentru dezvoltarea fermelor mici prin submăsura 6.3, AFIR a încheiat 1.952 de contracte de finanţare cu o valoare de peste 29,3 milioane de euro. De asemenea, au fost contractate proiecte de investiţii în exploataţii agricole prin submăsura 4.1 şi proiecte de înfiinţare sau modernizare a unităţilor de procesare a produselor agricole prin submăsura 4.2, cu o valoare cumulată de peste 52 milioane de euro. Investiţiile în infrastructura din zona montană au fost finanţate prin intermediul submăsurii 7.2 (Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică) pentru care AFIR a semnat 297 de contracte în valoare totală de peste 276 milioane de euro. De asemenea, 147 de contracte în valoare totală de 48,6 milioane de euro au fost semnate prin intermediul submăsurii 7.6 (Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural).
„Zona montană este o prioritate pentru AFIR, iar proiectele din această zonă constituie o necesitate pentru dezvoltarea durabilă a mediului rural. Alocarea distinctă dispusă în sesiunile de finanţare şi interesul crescut al beneficiarilor pentru accesarea fondurilor PNDR 2020 urmăresc dezvoltarea şi stabilizarea populaţiei în zona montană. Până în prezent, am finanţat 154 de ferme şi mai multe proiecte de procesare a produselor agricole, am susţinut financiar realizarea şi modernizarea a 1.192 kilometri de reţele de apă sau apă uzată şi a peste 1.450 de kilometri de drumuri comunale, agricole şi forestiere în zonele montane”, a menţionat Adrian Chesnoiu, directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro