Published On: mie, apr. 23rd, 2014

„Integrarea în limba engleză, în lecţiile de joc de pre-şcoală” la Grădiniţa cu program normal „Paradisul Copiilor” Vulcana de Sus

nichiduta.ro

vulcanaTimp de o săptămână, 10-16 martie aprilie 2014, la Vulcana Băi a avut loc a treia întâlnire în proiectul Comenius „English language integration in the pre-school game lessons” -„Integrarea în limba engleză, în lecţiile de joc de pre-şcoală”. Întâlnirea a avut loc la Grădiniţa cu program normal „Paradisul Copiilor” Vulcana de Sus şi au participat 28 de cadre didactice -educatoare, profesori de limba engleză, directori din grădiniţele partenere Letonia, Ungaria, Turcia, Italia, Spania şi Polonia, iar grădiniţa gazda a participat şi cu o echipă mică, dar inimoasă. Vizita a debutat cu un mini spectacol oferit de preşcolarii Grădiniţei cu program normal, Albă ca Zăpada Vulcana-Băi, doamnele educatoare Sara VODĂ, Oana MIHĂILĂ, Lidia ZAMFIR pregătind grupele de preşcolari cu o scenografie specifică proiectului Comenius multilateral în care grădiniţa este implicată Liţele Bird, Liţele Tale. Primirea la Grădiniţa cu program normal Vulcani de Sus a lăsat înmărmurită delegaţia străină prin purtarea cu mândrie a costumelor populare româneşti de la mic la mare- preşcolară, cadre didactice, părinţi, o lecţie demonstrativă la limba engleză Fruit salad/ Salată de fructe unde preşcolarii au demonstrat nivelul bun de limba engleză iar produsele finale – frigărui de fructe au fost servite oaspeţilor. Spectacolul pentru mămici a meritat întârzierea prin îmbrăţişările de la final. Delegaţia a fost primită cu ospitalitate de primarul Emil DRĂGHICI în salonul de onoare, unde oaspeţii şi-au exprimat admiraţia pentru comuna noastră şi pentru grădiniţele din localitate. Centrul Internaţional Ecumenic rămâne o emblemă a comunei noastre iar vizita spirituală i-a încărcat pozitiv pe cei prezenţi.
O parte din cultura satului a fost adăugat de trupa de dansatori Junii Valahi care au „jucat” ca laVulcana şi i-au învăţat câţiva paşi pe oaspeţii dornici să guste cât mai mult din tradiţiile noastre.
Parteneri morali în acest proiect au fost Grădiniţa Alexandra Simionescu Ghica, Târgovişte şi Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino care ne-au primit cu drag şi au demonstrat că limba engleză ocupă un rol important în educaţie. Nu au lipsit nici activităţile culturale şi de divertisment. Membrii delegaţiilor din cele şase ţări au participat cu admiraţie la focuri de tabără, demonstraţii tradiţionale de gătit, au descoperit cele mai frumoase locuri din comuna Vulcana Băi şi din judeţul Dâmboviţa -Târgovişte- Mănăstirea Dealu, Turnul Chindiei. De asemenea, au vizitat două obiective importante pentru istoria ţării noastre -Castelul Peleş şi Casa Poporului.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro