Inspectorii RAR Dâmboviţa au depistat sute de maşini care prezentau pericol iminent de accident

I.B.

rarNumărul vehiculelor care depăşesc nivelul maxim admis de poluare a scăzut cu mai bine de două procente în primele trei luni ale lui 2015 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut: „La reducerea poluării din aer generată de noxele auto au contribuit substanţial şi controalele în trafic efectuate de inspectorii RAR, în urma cărora poliţia a aplicat sancţiuni considerabile”, precizează Directorul General al R.A.R.-R.A, ing.George-Adrian Dincă. Registrul Auto Român şi Poliţia Rutieră elimină din trafic vehiculele care pot produce accidente din cauza problemelor tehnice grave pe care le au. Astfel, în urma acţiunilor de control desfăşurate în primele trei luni din 2015, la nivelul judeţului Dâmboviţa, inspectorii RAR au descoperit 113 vehicule (din 690 verificate) care prezentau pericol iminent de accident. În aceste situaţii una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele Registrului Auto Român.
Ca urmare a aceloraşi controale s-a constatat că 65,8 % dintre vehicule aveau diferite neconformităţi de natură tehnică sau legate de acte. Din totalul vehiculelor cu probleme:
– 51,59% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere (proasta funcţionare a dispozitivelor de iluminare şi semnalizare, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcţie, defecţiuni ale sistemului de frânare)
– 12,24% depăşeau nivelul maxim admis de poluare
– 3,19% au avut probleme legate de identificare (vehiculul prezentat nu a corespuns cu datele din CIV privind: categoria, caroseria, marca, tipul vehiculului, codul motorului, seria motorului sau culoarea)
– 1,45% au avut neconformităţi din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (ITP expirat sau fals). La finalul controalelor tehnice desfăşurate în trafic în intervalul ianuarie-martie 2015, Poliţia Rutieră a reţinut 373 de certificate de înmatriculare, 17 permise de conducere şi au fost aplicate 452 amenzi. Menţionăm că sancţiunile mai sus specificate au fost aplicate exclusiv pentru vehiculele la care inspectorii RAR au găsit neconformităţi tehnice sau legate de acte. Directorul General al Registrului Auto Român, ing. George-Adrian Dincă, menţionează că rezultatele controalelor desfaşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Investiţiile din judeţul Dâmboviţa, verificate la sânge de conducerea CJ

Pentru a ţine sub observaţie toate şantierele de lucru deschise în judeţ, pentru cunoaşterea stadiilor fizice şi valorice la obiectivele de investiţii, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, şi administratorul public al judeţului, Alexandru Oprea, s-au întâlnit la sediul instituţiei, cu diriginţii de şantier din partea asistenţei tehnice a proiectelor. […]