Inspector şcolar general: Luni începe lunga vară fierbinte a examenelor naţionale

Adrian NĂSTASE

Prof. Sorin Ion, inspector şcolar general, a precizat într-o conferinţă de presă că, la orele de pregătire pentru examenele naţionale au participat, în medie, circa 4000 de elevi dâmboviţeni pe zi. Faţă de o prezenţă estimată la 60% din totalul absolvenţilor claselor a Vlll-a şi a XII-a, prezenţa din aceste două săptămâni de pregătire a fost puţin mai redusă dar, a subliniat inspectorul şcolar general, decizia a fost la elevi şi părinţi. Acesta a lăudat modul exemplar în care s-au comportat elevii, fiind con semnate numai două incidente minore, fiind vorba aici de doi elevi care aveau temperatura mai mare decât limita permisă pentru participarea la orele de pregătire.
„Lunga vară fierbinte a examenelor naţionale”, cum s-a exprimat Sorin Ion, începe luni, 15 iunie, cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română. Vor fi 120 de centre de examen, de patru ori mai multe decât anul trecut, pentru a putea fi respectate condiţiile de distanţare şi a fi evitat pe cât posibil transportul elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

UN ANGAJAT AL CLUBULUI DINAMO A FOST DEPISTAT CU COVID-19

Unul dintre angajaţii clubului de fotbal Dinamo a fost testat pozitiv la COVID-19. Anunţul a fost făcut de secretarul general al LPF, Justin Ştefan. Există posibilitatea amânării partidei cu ChindiaTârgovişte, dacă ancheta epidemiologică a DSP nu va fi finalizată până la ora meciului, a precizat el, potrivit Agerpres.„Nu mă lasă […]