INSPECŢIA MUNCII INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ DÂMBOVIŢA COMUNICAT DE PRESĂ ACTIVITATE NOIEMBRIE 2018

În cursul lunii noiembrie 2018 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmboviţa au desfăşurat acţiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislaţiei muncii în domeniile relaţiilor de muncă, respectiv securităţii şi sănătăţii în muncă.
În domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 120 controale în urma cărora 11 angajatori au fost sancţionaţi cu avertismente şi amenzi contravenţionale în valoare de 32.000 lei pentru următoarele neconformităţi: munca nedeclarată, lipsa evidenţei orelor prestate de salariaţi, nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară, nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal, nere-spectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidenţă a salariaţilor (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.
În ceea ce priveşte munca nedeclarată, au fost identificate 3 persoane muncind pentru 2 angajatori, astfel: o persoană fără încheierea contractului individual de muncă, o persoană al cărei contract de muncă nu era transmis în Registrul de evidenţă a salariaţilor (Revisal) în termenul legal şi o persoană prestând activitate în afara programului de lucru stabilit în contractul de muncă, cu timp parţial. În luna noiembrie, munca nedeclarată a fost întâlnită în domeniile: comerţ, restaurante, construcţii.
Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 74 controale efectuate, 114 neconformităţi constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 74 angajatori sancţionaţi, 114 sancţiuni contravenţionale aplicate (112 avertismente şi 2 amenzi contravenţionale totalizând 8.000 de lei).
Inspector şef Marius Lixandru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ziua Drepturilor Omului

„Toţi oamenii se nasc liberi şi egali în demnitate şi în drepturi”, se afirmă în primul articol al Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului, adoptate la 10 decembrie 1948 de Adunarea Generală ONU, primul act internaţional în care au fost exprimate drepturile şi libertăţile fundamentale care trebuie garantate oamenilor din întreaga […]