Published On: mie, mart. 20th, 2019

Înscrierele în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020 mai pot fi făcute până vineri, 22 martie, inclusiv

nichiduta.ro

Conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, în intervalul 4-15 martie din prima etapă (4 – 22 martie 2019) a calendarului de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020, la nivelul judeţului Dâmboviţa au fost introduse 3.120 de cereri.
Dintre cele 3.120 de cereri, 2.738 de cereri vizează copii cu vârsta de şase ani (împliniţi până la data de 31 august 2019, inclusiv), iar 382de cereri, copii cu vârsta de şase ani (împliniţi în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv).
În prima etapă, cererile-tip de înscriere mai pot fi completate, online sau la secretariatul unităţii de învăţământ în care se doreşte înscrierea copilului, până vineri, 22 martie, inclusiv. Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior în unitatea de învăţământ aleasă pentru înscriere, în prezenţa părintelui şi (cel puţin) a unui membru al comisiei, între orele 08:00 – 18:00, zilnic, de luni până vineri.
Listele copiilor înscrişi după prima etapă şi numărul locurilor rămase libere vor fi afişate atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/ISMB, vineri, 29 martie.
A doua etapă rezervată completării/depunerii/validării cererilor-tip de înscriere este programată între 2 şi 8 aprilie a.c. şi se adresează copiilor care nu au fost înscrişi/nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile. Listele finale vor fi afişate în data de 11 aprilie.
Ulterior, timp de o săptămână (12-19 aprilie), inspectoratele şcolare vor centraliza şi soluţiona cererile părinţilor/tutorilor legal instituiţi/reprezentanţilor legali ai copiilor care nu au fost încă înscrişi în vreo unitate de învăţământ, având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro