Iniţiere în baschetul adaptat

Mihai ROŞOIU

14 utilizatori de scaune rulante au participat la un eveniment de iniţiere în sport adaptat.
Activitatea a avut loc în cadrul proiectului „Roţile Schimbării – Viaţa independentă pentru persoanele cu dizabilităţi din România”, derulat de Fundaţia Motivation România şi Federaţia Română de Baschet, în partene-riat cu Ministerul Tineretului şi Sportului.
Întâlnirea a debutat cu un antrenament în timpul căruia sportivi experimentaţi le-au împărtăşit din cunoştinţele lor noilor utilizatori de scaune rulante.
Împreună au exersat driblingul şi aruncarea la panou dintr-un scaun rulant, iar apoi au jucat un meci de baschet adaptat. Evenimentul a fost găzduit de Arena de Baschet, din Bulevardul Basarabia 39.
Sportul în scaun rulant este o modalitate eficientă de incluziune a persoanelor cu dizabilităţi şi are multiple beneficii, atât în plan fizic, cât şi în plan social şi psihologic.
De asemenea, sportul este o parte importantă a procesului de recuperare activă pentru persoanele care au devenit utilizatoare de scaune rulante ca urmare a unor accidente şi contribuie la dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Bicicliştii, un real pericol pe drumurile publice

Tot mai multă lume preferă să folosească bicicleta pentru a se deplasa pe distanţe scurte. Mai ales în oraş, se dovedeşte a fi un mijloc de deplasare foarte eficient, cu multe avantaje. Ce trebuie să ştii dacă vrei să circuli cu bicicleta pe drumul public? În primul rând, pentru a […]