Published On: vin, apr. 27th, 2018

Iniţiere în baschetul adaptat

nichiduta.ro

14 utilizatori de scaune rulante au participat la un eveniment de iniţiere în sport adaptat.
Activitatea a avut loc în cadrul proiectului „Roţile Schimbării – Viaţa independentă pentru persoanele cu dizabilităţi din România”, derulat de Fundaţia Motivation România şi Federaţia Română de Baschet, în partene-riat cu Ministerul Tineretului şi Sportului.
Întâlnirea a debutat cu un antrenament în timpul căruia sportivi experimentaţi le-au împărtăşit din cunoştinţele lor noilor utilizatori de scaune rulante.
Împreună au exersat driblingul şi aruncarea la panou dintr-un scaun rulant, iar apoi au jucat un meci de baschet adaptat. Evenimentul a fost găzduit de Arena de Baschet, din Bulevardul Basarabia 39.
Sportul în scaun rulant este o modalitate eficientă de incluziune a persoanelor cu dizabilităţi şi are multiple beneficii, atât în plan fizic, cât şi în plan social şi psihologic.
De asemenea, sportul este o parte importantă a procesului de recuperare activă pentru persoanele care au devenit utilizatoare de scaune rulante ca urmare a unor accidente şi contribuie la dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro