Infrastructura Educaţionala de la Conţeşti, dezvoltata şi cu bani europeni

tutuianuIeri, în sala mare a Prefecturii Dâmboviţa, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a directorului ARD Sud Muntenia, Liviu Muşat, şi a autorităţilor locale din comuna Conţeşti, s-a semnat un contract de finanţare în cadrul Regio – Programul Operaţional Regional 20072014, pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale.
Comuna Conţeşti va beneficia de asistenţă nerambursabilă pentru proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere şi echipare infrastructură educaţională – Şcoala Conţeşti, localitatea Conţeşti, comuna Conţeşti, judeţul Dâmboviţa” în cadrul Axei prioritare 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de investiţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuni-versitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.
Contractul de finanţare are o valoare totală de 7.061.457,96 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 5.347.139,08 lei (fonduri nerambursabile FEDR: 4.545.068,22 lei; valoare nerambursabilă din bugetul naţional: 695.070,86 lei; cofi-nanţare beneficiar: 107.000 de lei) şi o perioadă de implementare de 20 de luni.
Proiectul vizează îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie şi asigurarea accesului la educaţie. Şcoala cu clasele V-VIII Conţeşti are în prezent cinci săli de clasă, unde îşi desfăşoară activitatea opt cadre didactice şi învaţă 95 de elevi. Cu sprijin nerambursabil Regio, se vor realiza lucrări de reabilitare şi modernizare, se va extinde construcţia existentă şi se va amenaja baza sportivă şi curtea şcolii. Totodată, proiectul prevede dotarea cu echipamente de laborator şi IT, precum şi bibliotecă şi sală de lectură. Prin această investiţie se doreşte ca unitatea de învăţământ să devină punct de referinţă pentru comuna Conţeşti, o şcolă modernă, funcţională, reprezentativă pentru sistemul educaţional, care să respecte standardele europene în domeniu.
Acesta este cel de-al doilea proiect finanţat în cadrul programului Regio pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale din comuna Conţeşti. Primăria mai este beneficiara contractului „Reabilitare, modernizare, extindere şi echipare infrastructură educaţională – Şcoala Bălteni, localitatea Bălteni, comuna Conţeşti, jud. Dâmboviţa”, a cărui valoare totală este 6.903.537,40 lei, aflat în implementare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VIDEO. PROBE ADN PENTRU IDENTIFICAREA CADAVRULUI Sora femeii dispărute spune că bărbatul cu care trăia în concubinaj ar fi recunoscut-o la morgă, după semnele particulare

Sora femeii dispărute spune că bărbatul cu care trăia în concubinaj ar fi recunoscut-o la morgă, după semnele particulare, dar poliţiştii şi procurorul de caz n-au confirmat public această informaţie. Potrivit Mihaelei Sârbu, anchetatorii au prelevat, ieri, probe ADN de la ea şi fiica surorii sale, iar familia aşteaptă ca […]