Published On: mar, iul. 18th, 2017

Infracţiuni pe drumurile publice din Dâmboviţa

nichiduta.ro

Poliţiştii rutieri au depistat opt persoane în timp ce conduceau autovehicule pe raza judeţului, deşi nu posedau permise de conducere ori aveau exercitarea dreptului de a conduce suspendată. Din verificări a reieşit că unul dintre autoturisme nu era înmatriculat în circulaţie, potrivit legii. Totodată, în cazul unui tânăr de 17 ani, poliţiştii au stabilit că autovehiculul i-a fost încredinţat pentru a fi condus pe drumurile publice de către proprietar, o femeie de 46 de ani, care cunoştea că cel în cauză nu posedă permis de conducere. De asemenea, poliţiştii au depistat trei conducători auto în timp ce se deplasau pe drumurile din judeţ, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest, aceştia au prezentat alcoolemii de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au fost conduşi la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.
Pe numele celor în cauză au fost întomite dosare penale pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice. Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacităţii de conducere, deşi există tendinţa de a se subestima rolul său.
De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.
Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!
Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro