Published On: lun, aug. 26th, 2019

Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, constatate de poliţişti dâmboviţeni

nichiduta.ro

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 13 Poliţie Rurală Titu au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat din Lunguleţu.În urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.De asemenea, alţi doi bărbaţi au fost depistaţi în timp ce conduceau autovehicule, pe raza judeţului, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorii auto au prezentat alcoolemii cu valori peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.Pe numele acestora, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.
Dacă porniţi la drum, ţineţi cont de recomandările Poliţiei şi respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren.
Pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie, Poliţia vă recomandă: Interesaţi-vă înainte să porniţi la drum cu privire la traseul pe care urmează să-l parcurgeţi.
Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi ţineţi cont de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.
Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.
Respectaţi regimul legal de viteză! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.
Vă reamintim că, în ţara noastră, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană având o imbibaţie alcoolică în sânge de peste 0,8 g/l este considerată infracţiune. Sub această valoare, fapta constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.Pe autostrăzi, semnalizaţi din timp intenţia de schimbare a benzii de circulaţie, nu folosiţi banda de urgenţă şi conduceţi cu atenţie sporită.
Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.
Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro