Înfiinţarea de plantaţii de dud şi goji va fi eligibilă prin Măsura 4.1a PNDR

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a publicat versiunea consultativă a Ghidul solicitantului pentru investiţii în exploataţii pomicole finanţate prin submăsura 4.1a din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Ghidul poate fi consultat pe pagina oficială de internet a Agenţiei, la secţiunea „Dezbatere Publică”.
„Supunem acum analizei Ghidul pentru exploataţiile pomicole la care aşteptăm propunerile şi observaţiile solicitanţilor până pe data de 15 noiembrie 2018. Versiunea consultativă vine cu o noutate prin introducerea speciilor de dud şi de goji ca fiind culturi eligibile prin submăsura 4.1a. Pentru decontarea cheltuielilor generate de înfiinţare plantaţiilor pentru aceste specii, se va aplica procedura de achiziţii de bunuri şi servicii a AFIR”, a menţionat Adrian CHESNOIU, directorul general al AFIR.
Prin intermediul submăsurii 4.1a, se acordă fonduri nerambursabile de maximum 1.050.000 de euro, cu o intensitate a sprijinului acordat de 50%, cu majorare până la 90% din totalul cheltuielilor eligibile, în funcţie de beneficiar (tânăr fermier/ forme asociative) şi de investiţie (ecolog-ică/ investiţii în zone cu constrângeri naturale etc.).
Perioada de consultare publică este de 10 zile calendaristice de la data publicării pe pagina de internet a variantei consultative a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1a. Toţi cei interesaţi pot să transmită propuneri sau observaţii până la data de 15 noiembrie 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

În această lună, AJOFM Dâmboviţa îşi propune deschiderea a 11 programe de formare profesională

Pentru luna noiembrie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de muncă Dâmboviţa are programate 11 cursuri gratuite de formare profesională. Acestea se adresează persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi care doresc să se recalifice şi sunt organizate la Târgovişte, cu excepţia stagiului pentru lucrători structure construcţii, care se […]